A magyarázat, amiért a nehéz időszakok tényleg erősebbé tesznek

A magyarázat, amiért a nehéz időszakok tényleg erősebbé tesznek

Címlap / Életmód / Lélek / A magyarázat, amiért a nehéz időszakok tényleg erősebbé tesznek

Nincs épeszű ember, aki azt mondaná: igen, köszönöm, örömmel megtapasztalom a negatív érzéseket is, hiszen ezek tesznek emberré, és ezek miatt tudom értékelni a jó dolgokat az életemben. Pedig valójában ez a titka annak, hogy valaki kiegyensúlyozott életet éljen: a jó és a rossz, a fájdalom és az öröm, mert egyik nélkül sincs másik.

Hogy az „ami nem öl meg, az megerősít” után egy másik szép közhellyel éljek: ha nincs eső, nincs szivárvány sem. A közhelyek egyébként nem véletlenül lettek azok, olyan általános igazságokat fogalmaznak meg, amelyek örök érvényűek, és mindenki elfogadja őket, ezért is unta meg már mindenki az ismételgetésüket.

Ez a közhely is teljesen igaz: ha nem tapasztalod meg a rosszat, nem tudod, milyen az, amikor igazán jó dolgod van. Szükségünk van erre a kontrasztra, hogy navigálni tudjunk az életben.

Ha megtapasztalod a fájdalmat, akkor képes vagy hálát érezni a jó történésekért, és nem veszed őket magától értetődőnek.

És itt most nem a #blessed Instagram-bejegyzésekre gondolok, amelyeken egy egyébként is kőgazdag modell lány úszik abban az évben már a tizenhatodik kristálytiszta tengerben, sokkal inkább az apróságokra, amik felett elsiklanál, ha nem ért volna trauma.

A poszttraumás fejlődésekkel foglalkozó kutatások kimutatták, hogy még az élet-halál helyzetek is jelentősen megváltoztatják a személyiségedet és a világhoz való hozzáállásodat, méghozzá pozitív irányban.

Erősnek és szívósnak érzed magad, ha egy ilyenből kikászálódsz, és ez egy újonnan jött magabiztosságot is ad az életedbe.

Ráadásul rátalálhatsz a spirituális oldaladra is, ami sok helyzetben segíthet a következő nehézségeket is átvészelni.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást