Marry Me Chicken: ha ezt a csirkét elkészíted, a kezedet is megkérhetik

Marry Me Chicken: ha ezt a csirkét elkészíted, a kezedet is megkérhetik

Címlap / Életmód / Receptek / Marry Me Chicken: ha ezt a csirkét elkészíted, a kezedet is megkérhetik

„A férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út” – tartja a mondás, egy új, a közösségi média felületein nagy sikert aratott étel pedig szintén ezt sugallja. Az egyre népszerűbb Marry Me Chicken tulajdonképpen egy krémes, szárított paradicsomos csirkemell, amelyről úgy tartják, hogy annyira finom, hogy egy életen át elköteleződhetünk mellette. Na és persze talán a szívünk választottja is mellettünk, ha elkészítjük neki.

Mi pontosan a Marry Me Chicken?

A Marry Me Chicken egy roppant egyszerű és gyors csirkés vacsora, amelyet mindössze 35 perc alatt elkészíthetünk. Napon szárított paradicsommal, friss bazsalikommal, tejszínnel, parmezán sajttal és fehérborral készül, mindezeket az önmagukban is isteni hozzávalókat tekintve pedig nem is csoda, hogy igazán fantasztikus íze van. Olyannyira, hogy egyesek úgy tartják, ha feltálalod a kedvesednek, azonnal megkéri a kezedet.

De természetesen magadnak, a családtagjaidnak és a barátaidnak is készítsd el bátran. Hiszen a már említett bájos teória mellett úgy is tekinthetünk rá, hogy ebben a csirkés ételben az összetevők mind gyönyörű házasok és harmóniában élnek egy egyszerű, gyors és könnyen elkészíthető mártásban. Tehát ha egyáltalán nincs házasodási szándékod, akkor is mondhatni kötelező, hogy elkészítsd.

Hogyan készítheted el?

A Marry Me Chicken ugyan viszonylag sok hozzávalóból áll, de ahogy elkezded azokat hozzáadni a készülő ételhez, meglátod, hogy tényleg hamar elkészül. Köret lehet bármi, ami számodra szimpatikus, ha pedig esetleg maradna belőle, akkor a jó hír az, hogy hűtőszekrényben tálalva akár három napig is eláll, csak tárold külön a körettől, nehogy magába szívja a mártást.

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemell
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál sótlan vaj
  • 1 teáskanál kóser só
  • ½ teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 nagy mogyoróhagyma apróra vágva
  • 1/2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál friss kakukkfű
  • 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1/2 csésze száraz fehérbor 
  • 1/2 csésze csirkeleves alaplé
  • 1/2 csésze napon szárított paradicsom apróra vágva
  • 1/2 csésze tejszín
  • 1/2 csésze reszelt parmezán
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • bazsalikomlevelek és még több parmezán a díszítéshez

Elkészítés:

  1. Melegíts fel egy rozsdamentes acélból készült vagy zománcozott öntöttvas serpenyőt közepes lángon, majd add hozzá az olívaolajat és 2 evőkanál vajat. Amíg a vaj megolvad, fűszerezd be a csirkemell szeleteket a sóval és a fekete borssal.
  2. Tedd óvatosan a csirkemell szeleteket a serpenyőbe, és süsd őket addig, amíg a külsejük enyhén megpirul (nagyjából 2-3 percig oldalanként).
  3. Tedd át a csirkemell szeleteket egy tányérra, majd fedd le őket alufóliával, hogy ne hűljenek ki. 
  4. Pirítsd meg ugyanabban a serpenyőben a mogyoróhagymát, a az őrölt pirospaprikát, az oregánót és a kakukkfüvet. Kevergesd, amíg a mogyoróhagyma elkezd megpuhulni, nagyjából három percig.
  5. Add hozzá a napon szárított paradicsomot és a fokhagymát a serpenyő tartalmához, és kevergesd egy percig, vagy amíg intenzívebben érezni nem kezded a fokhagyma illatát.
  6. Add hozzá a paradicsompürét is a serpenyő tartalmához, és keverd össze alaposan, hogy bevonja a zöldségeket. 
  7. Öntsd a fehérbort és a csirkeleves alaplét a serpenyőbe, majd újra keverj össze alaposan mindent.
  8. Csökkentsd a hőfokot közepesen alacsonyra, és add a serpenyő tartalmához a tejszínt. Kevergesd addig, amíg a mártás sűrűsödni nem kezd.
  9. Tedd vissza a csirkemell szeleteket a serpenyőbe, és párold nagyjából 4-5 percig a mártáson.
  10. Vedd le a serpenyőt a tűzről, és szórd rá a reszelt parmezánt.
  11. Tedd a serpenyőbe a maradék vajat és a balzsamecetet, majd kevergesd addig, amíg a vaj teljesen bele nem olvad a mártásba.
  12. Díszítsd parmezánnal és friss bazsalikomlevelekkel és parmezánnal, majd tálalhatod is egy neked tetsző körettel.

Jó étvágyat!

Forrás: southernliving.com

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!