A légzésfigyelők jelentősége, alkalmazási köre

A légzésfigyelők jelentősége, alkalmazási köre

Címlap / Életmód / Család / A légzésfigyelők jelentősége, alkalmazási köre

Légzésfigyelők a szülők megnyugtatására

Praktikus eszközök, amelyek rendellenesség esetén hangjelzéssel figyelmeztetnek, ezáltal probléma fennállásakor gyorsan cselekedhetünk. Amikor pedig minden rendben van, nyugodtan pihenhetünk. A Rehaker.hu webáruházból légzésfigyelők is beszerezhetők, például remek választás a Babysense 1 Pro és a 2 Pro készülék. 

A hasznos kis műszer folyamatosan nyomon követi a baba légzéséhez kapcsolódó mozgásokat, és azonnal jelzést küld számunkra, ha megáll a légzőmozgás, netán rendszertelenebb lesz. 

A készülék riaszt, amint a légzésszám lelassul, vagyis kevesebb a percenkénti 10 légzésnél, ugyanakkor jelzést küld akkor is, ha 20 másodpercnél hosszabb időre megszűnik a légzés. Legfőbb előnye ezeknek a készülékeknek, hogy nem akadályozzák a baba mozgását, nem zavarják az alvásban, mivel az érzékelő közvetlenül nem érintkezik a kicsivel. 

Milyen előnyei ismertek egy korszerű légzésfigyelőnek? 

Klinikai és otthoni felhasználásra is lehetőséget kínálnak, légzésszámláló funkcióval ellátottak. Alacsony légzésszám esetén, valamint légzéskimaradás esetén riasztanak, így gyorsan cselekedhetünk. 

A Babysense műszerek automata érzékenység-beállítást is lehetővé tesznek, ezáltal az életkori jellemzőkhöz igazíthatjuk, eszerint választhatjuk a normál vagy fokozott érzékenységet. 

A rövid kábeltechnikás speciális monitorrögzítés egy modern tervezés a fulladások megelőzésére, a még biztonságosabb használat érdekében. 

Alkalmazásával nyugalmasan pihenhetünk, baj esetén pedig mielőbb értesülünk a problémáról a hangjelzés révén. 

Ajánlott újdonsült szülőknek, illetve mindazoknak, akik szeretnék akkor is figyelemmel kísérni gyermekük légzését, amikor épp mély álomban vannak. 

Amire mindenképpen ügyelni kell!

A modern légzésfigyelők remek megoldást kínálnak a biztonságosabb, nyugalmasabb alváshoz, lehetőséget teremtve a gyors beavatkozásra, azonban nem váltják ki a személyes szülői felügyeletet. A riasztás funkciónak hála hamar értesülhetünk, ha valami rendellenesség áll fenn, de a berendezés a problémát természetesen nem oldja meg, csupán jelzést küld számunkra. 

Érdemes használni, hiszen egyfajta megnyugvást adhat, plusz segítséget az amúgy is fáradt, kialvatlan szülőknek. Mindenképpen olyan eszközt válasszunk, amely praktikus elhelyezést tesz lehetővé úgy, hogy a babát nem zavarja alvás közben, ugyanakkor jól hallható hangot ad ki, amelyre minden körülmények között felébredünk. 

A korszerű légzésfigyelők monitoregysége és az érzékelő pad elhelyezhetők a matrac és a kiságyrács vagy az ágyalap közé, így nem jelent akadályt a mozgásban.

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást