Ha már unod egy kicsit a húsételeket, vagy csak egy kicsivel könnyebb vacsorát vagy ebédet ennél a nagy hőség miatt, akkor érdemes kipróbálnod a zöldséges tésztákat. Számtalan szuper variációja van, ahogy a zöldségeket a tésztákkal kombinálhatod, és a végeredmény garantáltan isteni lesz. Mutatjuk az öt kedvenc receptünket, ha valamelyiket te is kipróbálnád.
2/5 Olaszos tészta karamellizált zöldségekkel
Ehhez az ínycsiklandó tésztához szükséged lesz egy nagyobb, érett padlizsánra, amelyet vékony szeletekre kell vágnod, majd megsütnöd a sütőben, olívaolajjal meglocsolva. Amíg sül a padlizsán – 25 percig 200 fokon –, addíg főzz ki egy adag tésztát, bármelyik szimpatikus fajtából. Közben egy serpenyőben hevíts olíva olajat, majd tegyél bele 1 nagy fej apróra vágott vöröshagymát, és süsd addig, amíg le nem karamellizálódott.
Botmixerrel turmixolj le 1 csésze koktélparadicsomot, majd két gerezd apróra vágott fokhagymával add a hagymához. Sózd és borsozd a mártást, majd tedd bele a padlizsánt és a megfőtt tésztát is. Forgasd jól össze a tésztát a szósszal, majd tálalás előtt hintsd meg apróra vágott friss petrezselyemmel és bazsalikommal is.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!