A 9 legjobb, ínycsiklandozó olasz desszert és receptje

A 9 legjobb, ínycsiklandozó olasz desszert és receptje

Címlap / Életmód / Receptek / A 9 legjobb, ínycsiklandozó olasz desszert és receptje / 2. oldal

Az olasz desszertek nem csak híresek, de változatosak, érdekesek és persze nagyon finomak is. Íme a leghíresebb desszertek egyenesen Itáliából!

Profiterole

A profiterole, vagy a nálunk jobban használt profitterolt talán mindenki ismeri. A fánkokat megtöltik főzött krémmel, pudinggal, esetleg fagylalttal, majd leöntik csokoládéval, vagy más főzött krémmel.

Az édesség szoros rokonságban áll a Saint Honoré tortával, amely szintén fánkkal és a profitterollal azonos krémekből áll. A profitterol az egyik legnagyobb múlttal rendelkező édesség, a XVI. századtól említi a szakirodalom.

Ismerd meg a hagyományos receptet itt!

Profiterole
istockphoto

Cassata siciliana

A jellegzetesen szicíliai édesség az arab hatást tükrözi.

A IX-XI. századig Szicília arab uralom alatt állt, és a cassata története is ekkor kezdődött. Az arab kereskedők révén vált népszerű Szicíliában a cukornád, a narancs, a mandarin és nem utolsó sorban a mandula is.

Mindezek a szicíliai konyhákban összetalálkoztak a már évszázadok óta ismert ricottával, és ez volt a cassata siciliana születésnapja.

Ismerd meg a hagyományos receptet itt!

Cassata siciliana
istockphoto

Panettone

A panettone nevű édesség valószínűleg a pane (kenyér) szóból származik, de eredete nem teljesen tisztázott.
Létezik olyan magyarázat, miszerint egy milánói solymár beleszeretett egy pék gyönyörű lányába.

Mivel pedig az apát szerette volna meggyőzni, hogy neki adhatja lánya kezét, ezért elkészítette a panettone eredetijét, aminek egész Milano a csodájára járt.

Ismerd meg a hagyományos receptet itt!

Panettone
istockphoto

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»