Hozzávalók:
50 dkg mascarpone
1 piskótalap
30 dkg porcukor
1-2 vaníliás cukor vagy vaníliaesszencia
15 dkg aszalt gyümölcs
10 dkg keserű csoki
1 dl rum
Elkészítés:
1. A mascarponéval elkeverjük a porcukrot, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Az aszalt gyümölcsöt és a csokit apróra vágjuk.
2. A piskótalapból kivágunk egy akkora darabot, amekkora a süteményünk felső felülete lesz – ezt majd a legvégén illesztjük az elkészült édességre, borításként.
3. A maradék piskótát belemorzsoljuk a kiválasztott edénybe, majd beleöntjük a rum felét is.
4. Rákenjük a mascarponét és rászórjuk a csokoládé- és gyümölcsdarabokat, ezután pedig a tetejére illesztjük a korábban kivágott piskótadarabot és meglocsoljuk az egészet a maradék rummal. Hogy igazán dekoratív legyen cukormázzal is bevonhatjuk.
5. Néhány órára tegyük a hűtőbe, majd tálaljuk. A tetejére gyümölcsöket, tejszínhabot tehetünk díszítésül.