Életmód / Receptek / Táplálkozás

Kuglóf formában sült újburgonyás csirkemellfilé

Kuglóf formában sült újburgonyás csirkemellfilé

Csirkemell, újkrumpli, sajt, bacon, megszokott hozzávalók lehetnek egy finom ebéd elkészítésénél. Ha van egy ún. lyukas kuglóf formád, negyedórás munkával dekoratív ételt tehetsz az asztalra. Tálaláskor tovább díszítheted remekműved. Ha vendégeket vársz, akkor is kiváló választás ez az étel. Előkészíted, s csak a vendégek érkezése előtt egy órával teszed be a sütőbe. Te pedig készítheted magad a vendégfogadáshoz!

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé 20 dkg szeletelt bacon 10 dkg trappista sajt 60 dkg újburgonya só  bors

Zöldségek:

lollo rosso saláta paradicsom TV paprika kígyóuborka

Elkészítés:

Egy normál méretű lyukas kuglófformát baconnel kibélelünk. A csirkemell filét vékonyan felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk.

Az újburgonyát megtisztítjuk, vékony karikákra szeljük. Picit megsózzuk. A sajtot megreszeljük.

A baconos forma aljára egy sor szeletelt burgonyát terítünk. Csirkemell filé szeletkéket terítünk rá. Burgonya következik, majd hús szeletkék. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Reszelt sajttal zárjuk a sort. Beborítjuk a lelógó bacon darabkákkal. Alufóliával lefedjük a kuglófformát.

200 fokon 50 perc alatt megsül az étel. A sütés utolsó 10-15 percében vegyük le a fóliát, hogy a bacon megpirulhasson.

Legalább negyedórát hagyjuk pihenni a rakottast, mielőtt szeleteljük. Salátalevelekkel, idény zöldségekkel díszíthetjük.

Elragadó ékessége lesz a vendégváró asztalnak is.

Hidegsültként is tálalható.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást