Az étrendeddel is segítheted a szervezetedet a koronavírus-fertőzés legyőzésében

Az étrendeddel is segítheted a szervezetedet a koronavírus-fertőzés legyőzésében

Címlap / Életmód / Egészség / Az étrendeddel is segítheted a szervezetedet a koronavírus-fertőzés legyőzésében

Az vagy, amit megeszel – ezt talán soha nem értettük jobban, mint most, egy koronavírus-világjárvány kellős közepén, ami valószínűleg egy kínai élőállat-húspiacról indult világhódító útjára. Az evéssel a szervezetünk alapvető funkcióit támogatjuk, így az immunrendszert is – a helyes táplálkozás pedig segíthet a koronavírus-fertőzés megelőzésében is.

Fontos tudni, hogy a megelőzés alapvetően mindig jobb megoldás, mint a gyógyítás, igaz ez a koronavírus-fertőzés esetében is. Ha a szervezet rendben van, megfelelően táplálod, rendszeresen mozogsz és rendszeresen kivizsgáltatod magad az orvosoddal, kicsi az esélye, hogy komoly problémákat fog okozni egy ilyen potenciálisan halálos vírus. 

Fontos megjegyezni azonban, hogy tudományos szempontból nem létezik olyan étel, ami megelőzné a koronavírus-fertőzést.

Mindössze arról van szó, hogy ha a szervezet egészséges, könnyebben védekezik a kórokozók ellen. A következő öt étkezési tippet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is támogatja.

Mindig legyenek zöldségek és gyümölcsök a napi menüben

A WHO szerint az egészséges immunrendszer működéséhez elengedhetetlen, hogy a szervezet különböző tápanyagokhoz jusson, a vitaminok beviteléhez pedig az egyik legjobb módszer a zöldség- és gyümölcsfogyasztás.

Az alapvető szabály az, hogy minél színesebb a tányérod, annál több hasznos tápanyag, vitamin és ásványi anyag van benne. Persze ez nem mindig kőbe vésett szabály, de így a legegyszerűbb biztosítani a létfontosságú mikrotápanyagokat. Ha arra gondolnál, hogy inkább multivitamint eszel, ne tedd – szakértők szerint kevésbé hatékonyan szívódnak fel így a tápanyagok.

Egészséges táplálkozás alapjai
carlosgaw/istockphoto.cm

Egyél teljes kiőrlésű termékeket és hüvelyeseket

Egy, a The American Journal of Clinical Nutrition tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint a teljes kiőrlésű termékek és hüvelyesek javítják a gyomor egészségét és hozzájárulnak az immun-gyulladásos markerek mennyiségének csökkenéséhez a felnőttek esetében. A hüvelyesek magas fehérjetartalmuk miatt hozzájárulnak az izmok növekedéséhez, az izommennyiség pedig egyenes összefüggésben van az immunrendszer egészségével.

Teljes kiőrlésű termékek
alvarez/istockphoto.com

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»