A kiegyensúlyozott élet titka: tanulj meg bánni az energiáddal!

A kiegyensúlyozott élet titka: tanulj meg bánni az energiáddal!

Címlap / Életmód / Egészség / A kiegyensúlyozott élet titka: tanulj meg bánni az energiáddal!

Elkerülhetetlen, hogy néha olyan élethelyzetbe kerüljünk, ami energiavesztéssel jár – ilyenkor fáradtnak, kedvetlennek érezzük magunkat. Az alábbi, egymással is összefüggő tanácsokat megszívlelve azonban megtanulhatod tudatosan irányítani és megfelelően használni energiádat, amely által ellenállóbb lehetsz minden energiavámpírral szemben!

Tanuld meg vezetni a figyelmed!

Aki szétszórt, annak az energiái is szét vannak szórva. Megfordítva: helyes koncentrációval az ember képes irányítani az energiáit, és ezáltal a körülötte zajló szituációkat, jeleneteket is, végső soron pedig az egész életét.

Légy ura a gondolataidnak, az érzéseidnek, egy szóval légy tudatos! Aki megtanul jól figyelni, növeli a realitásérzékét, és meg tudja különböztetni a szükségest a szükségtelentől. A helyes figyelemvezetés belülről, önmagadban kezdődik.

Jungot idézve: „Aki kifelé tekint, álmodik, aki befelé, az ébred”.

Figyelj a megfelelő fókuszra!

Válts nézőpontot a saját érdekedben! Amíg a figyelmed energiarabló gondolatokon, helyzeteken, sérelmeken tartod, addig annak adsz energiát, azt táplálod.

Mindig arra koncentrálj, ami előre visz, ami épít, hiszen akkor az energiád is ott dolgozik!

A teremtéssel kapcsolatban is fontos szempont ez: amit gondolsz, érzel, mondasz, azt teremted meg. Ügyelj tehát arra, hogy az energiádat mibe fekteted!

Szelektálj!

Nehéz ezzel szembesülni, de mindenki magának felel azért, hogy milyen életet él, hogyan érzi magát benne. Engedd meg magadnak, hogy te válassz, hiszen rólad van szó!

Vedd körbe magad olyanokkal, akik támogatnak, erősítenek, nem pedig rád telepedve rabolják az életerődet.

Nem kell Teréz anya módjára mindenkinek a problémáját a nyakadba venni. Maradhatsz úgy is megértő és segítőkész, ha húzol egy határt, és nem engeded a másiknak, hogy állandó lelki szemetesládájának használjon – a határod pedig ott legyen, ahol még nem tud magával szippantani.

Gondolkodj pozitívan!

Ismerősen cseng, igaz? A boldogság felé vezető út első kilométerkövénél már felbukkan ez a mondat kritériumként.

Nagy önámítás azonban azt hinni, hogy valami külső körülménynek kell megváltoznia a boldogság eléréséhez: pl. „én sose leszek már boldog”, vagy „úgyse vesznek fel”.

Nem fog a sült galamb a szádba repülni, amíg nem teszel érte, és pláne, amíg így gondolod! Légy derűlátó és cselekedj mielőbb! A változás mindig belülről kezdődik. 

A gondolkodás megváltoztatásával az akadályokat is könnyebben veszed majd!

Minden nap úgy kelj fel, hogy legyen célod!

Ne csak úgy tengődj egyik napról a másikra: légy céltudatos!

Lehetnek apró, aznapra szóló célkitűzéseid, de legyenek hosszú távú céljaid is, amiket minden egyes nap tudatosítasz magadban.

Ha van célod, megvan a helyes fókusz is, ha pedig van helyes fókusz, akkor van tudatos figyelemvezetés: az energiát megtartod, és ott dolgoztatod, ahol szükség van rá.

Minél több energiát gyűjtesz egy csokorba, annál erősebb, sikeresebb és boldogabb leszel. Kezdd csak el, a többi úgyis jön magától: egyik jó vonzza a másikat. 🙂

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!