Karcsúsít és jó a szívnek: 5 tudományos érv a csokievés mellett

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Karcsúsít és jó a szívnek: 5 tudományos érv a csokievés mellett

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

Felejtsd el, hogy a csoki bűntudatkeltő főgonosz lenne! Mértékletes fogyasztással, és a megfelelő minőségű ét változatot majszolva ugyanis egyenesen csodát tehetsz magaddal. Elismert nemzetközi szaklapokból gyűjtöttük össze, hogy az orvosok miért javasolhatják akár kiegészítő kezelésnek.

Csökkentheti a koleszterinszinted

A magas kakaótartalmú étcsokoládé hozzájárulhat a „rossz”, úgynevezett LDL-koleszterinszint csökkentéséhez.

A The Journal of Nutrition folyóiratban megjelent kutatás alapján a benne lévő növényi szterolok, valamint flavonoidok képesek rá, hogy megtisztítsák a felesleges zsiradéktól a véredet.

Ami a vérzsírt illeti, három értékkel találkozhatsz egy általános vérkép leletében: az LDL mellett ott a szintén veszélyes triglicerid, továbbá a „jótékony” HDL is. (A két rövidítés alapján az angol Low-density Lipoprotein és a High-density Lipoprotein kifejezés képezi. Alacsony és magas sűrűségű zsírfehérjékről van tehát szó.)

Az egészséges határok között tartott koleszterinszint visszaszorítja az érelmeszesedés, a magas vérnyomás, a koszorúér-betegség és sok egyéb szív-érrendszeri probléma kockázatát.

Márpedig Magyarországon mindkét nemnél ezek a kórképek vezetik a haláloki listát…

Oldalak: 1 2 3 4 5 6

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/6
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!