Életmód / Receptek / Táplálkozás

Karácsony: Göngyölt sertéshús

Karácsony: Göngyölt sertéshús

Ízletes és laktató magyaros húsétel. Igen látványos tálaláskor és biztos sikert arat.

Hozzávalók
– Sertéstarja szeletek.
A töltelék hozzávalói:

– áztatott kenyér vagy zsemle
– petrezselyemzöld
– só
– bors
– olajon fonnyasztott hagyma és fokhagyma
– 1-2 db. tojás
– een kívül adhatunk még hozzá: gomba vagy paprika, apróra vágott sonka vagy szalonna

Elkészítés
A Sertéstarja szeleteket kiverjük, mindkét oldalát megfüszerezzük. Apróra vágott fokhaszmával is bedörzsölhetjük.
Elkészítjük a tölteléket: az áztatott zsemlét a füszerekkel, petrezselyemzölddel, gombéval és fonnyasztott hagymávalelkeverjük.
A tarjaszeletekre helyezzük a tölteléket és begöngyöljük.
A göngyölegeket, tepsibe tesszük, lelocsoljuk olajjal, majd lefedjük és pirulásig sütjük.  A tepsibe önthetünk egy kis vizet.
Amikor már félig megsült tehetünk a tepsibe nagyobb kocka zöldésgeket és burgonyát, befüszerezve.
Mikor megsült a tetejére reszelt sajtot szórunk és még pár percig hagyjuk a sütőben.

Bien tipp: Tálaljuk a pirított zöldségekkel és burgonyával, vagy aranyburgonyával, petrezselymes burgonyával vagy friss zöldségsalátával.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást