Egy tál forró krémlevest kanalazgatva egyből felmelegítheted magad a hűvös őszi napokon, ha pedig nemcsak ízletes, de könnyen elkészíthető opciókat választasz, akkor a bekuckózásra is hamarabb sort keríthetsz. Ennél már csak az a jobb, ha olyan szezonális összetevőkből főzöl, mint például a brokkoli, a vajtök, a sárgarépa és a karfiol. Abban az esetben pedig, ha diétázol, vagy éppen csak egy könnyű levesre vágysz, akkor több szuper kalóriaszegény krémleves közül is válogathatsz.
2/5 Sárgarépa krémleves
A sárgarépa sokunk konyhájának alapvető összetevője, de ősszel, már csak a színe miatt is különösen hangulatos felhasználni, például krémlevesként. Melegíts fel néhány evőkanál olajat, dobj rá hagymát és zellert, majd hagyd, hogy megpuhuljanak. Ezután adj hozzá fokhagymát és petrezselymet. Ezután dobj bele néhány kisebb darabokra vágott sárgarépát, majd öntsd fel vízzel és húsleves alaplével. Ha felforrt, főzd még nagyjából 25 percig, amíg a sárgarépa puha nem lesz. Adagonként a turmixgépben pürésítsd simára, majd sóval és borssal történő ízesítés után már tálalhatod is a gőzölgő, krémes levest.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!