Egészség / Életmód

Így segíti a jóga a tavaszi méregtelenítés folyamatát

Így segíti a jóga a tavaszi méregtelenítés folyamatát

Nem csak a testedet méregtelenítik

A jóga nem csak arra jó, hogy a tested megszabaduljon a méreganyagoktól, hanem arra is, hogy mentálisan megnyugodj, lehiggadj és ez nagyon fontos dolog. A stressz észrevétlenül mérgezi meg a mindennapjaidat, ideértve az egészségedet is.

Még, ha is nem kifejezetten úgy működik, mint egy megfogható, fizikális méreganyag, sokszorosan bizonyított tény, hogy a stressz mérgezően hat ránk. A jóga segít abban, hogy megnyugodj, pozitív gondolatok legyenek úrra rajtad. A jelenedre koncentrálhatsz anélkül, hogy aggódnál a jövőd miatt.

A jóga szerint a csípő környékén raktározzuk el az érzelmi gondjainkat, ezért aztán egyértelműen érződnek a lelki válságok, ha ez a terület túlságosan is feszes, merev. A jó hír az, hogy a jóga ebben is a segítségedre siet, hiszen számos gyakorlat célozza ezt a kényes területet. Az érzelmi blokkokat könnyedén oldani tudják a megfelelő gyakorlatok, ezzel is hozzájárulva a szellemi, lelki méregtelenítéshez.

A jóga méregtelenítő hatása
jacoblund/istockphoto.com

Automatikusan az egészség felé fordulsz

Amikor jógával méregtelenítesz, akkor egy idő után nagyon fontossá válik az is, hogy ne terheld le újra és újra a testedet. Lehet, hogy előbb változtatsz az étkezési rutinodon és csak azután térsz rá a jógára, de az is előfordulhat, hogy ez a te életedben fordítva történik meg.

Bármelyik is legyen, az bizonyos, hogy aki komolyan jógázik, az megtiszteli a szervezetét, a testét azzal, hogy csakis tápláló, egészséges ételeket biztosít számára. Ezáltal válik teljessé a méregtelenítés folyamata. Nem csak az a lényeg, hogy a testünkben levő méreganyagokat száműzzük, az is számít, hogy ne pótoljuk őket ismét. 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást