5 egyértelmű tünet, hogy magnéziumért sikít a szervezeted

5 egyértelmű tünet, hogy magnéziumért sikít a szervezeted

Címlap / Életmód / Egészség / 5 egyértelmű tünet, hogy magnéziumért sikít a szervezeted

Gyakran görcsölnek az izmaid

A magnéziumhiány egyik legismertebb tünete az izomgörcs. Ha éjszakánként felébredsz, hogy hasító fájdalmat érzel a vádlidban vagy egyszerűen csak elkezd rángatózni valamelyik izmod, akkor itt az ideje, hogy pótold a szervezetednek hiányzó ásványi anyagot. A magnézium elengedhetetlen az izmok tökéletes működéséhez, és jó, ha tudod, nem csak a sportolóknak van rá szüksége, hanem mindenkinek.

Folyton fáradt vagy

A gyakori fáradékonyság számtalan problémát jelezhet, gyanakodhatunk többek között magnéziumhiányra is. Ha folyton fáradtnak, gyengének érzed magad, sőt időnként nyugtalan és feszült vagy, akkor sürgősen pótold a hiányzó ásványi anyagot!

Gyanús jel lehet továbbá az is, ha nehezen megy a koncentráció, a tanulás, ha nem tudsz rendesen odafigyelni az órán vagy a munkahelyeden, esetleg a memóriád sem tökéletes.

Egyes kutatások szerint az alacsony magnézium-szint hosszú távon összefüggésbe hozható az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór kialakulásával is.

Migrén gyötör

Magnéziumhiányra utalhat a gyakori fejfájás, migrén is. Ha Téged is érint ez a probléma, gyógyszerek helyett első lépésként pótold a magnéziumot: egyél minél több ásványi anyagban gazdag ételt.

Nagyon sok nő szenved fejfájástól a menstruációt megelőző napokban, nekik ugyanúgy érdemes odafigyelni a megfelelő magnézium-bevitelre. Ha elegendő mennyiséget viszel be belőle a szervezetedbe, megszabadulhatsz ettől a kellemetlenségtől is.

Oldalak: 1 2

»

2 hozzászólás

 • janika
  2021.03.11., 18:57

  én fotyasztanák hüvejeseket szivessen de nem akarnakvelem szoba álni mer a lyóképü pasikra bugnak.
  most akor micsinyájak?

  Válasz
 • janika
  2021.03.11., 19:58

  öregecskednek a hüvejesek

  Válasz

Írj egy hozzászólást