Cukkinis tészta
Már elkezdődött a cukkini szezon, aminek nagyon örülök, ugyanis remek ételek készíthetőek a segítségével! Ízletes és tápláló finomságok, melyek közül az egyiket most elhoztam Nektek!
Hozzávalók:
225g spagetti (vegán)
2 kisebb cukkini
2 evőkanál élesztőpehely
5 gerezd fokhagyma
3 evőkanál kovászosuborka lé
1 evőkanál + 1 teáskanál olíva olaj
1/3 bögre növényi tej
½ teáskanál őrölt bors
½ csésze füstölt tofu
¾ teáskanál Himalája só
½ csésze parmezán (vegán)
A spagettit főzzük ki egy kevés olívaolajjal, a cukkinit pedig aprítsuk apróra. A fokhagymát zúzzuk forrósodó olajba, és pirítsuk egy kicsit, majd adjuk hozzá a cukkinit, és pároljuk össze. Adjuk hozzá a kovászos levet, a növényi tejet, a borsot és a sót. A tofut morzsoljuk szét, és keverjük a krémünkhöz.
A megfőtt, leszűrt és kihűlt tésztát forgassuk bele a krémbe, majd szórjuk meg a parmezánnal. És kész is! Isteni, laktató, de mégsem megterhelő vacsora!
Hozzávalók:
225g spagetti (vegán)
2 kisebb cukkini
2 evőkanál élesztőpehely
5 gerezd fokhagyma
3 evőkanál kovászosuborka lé
1 evőkanál + 1 teáskanál olíva olaj
1/3 bögre növényi tej
½ teáskanál őrölt bors
½ csésze füstölt tofu
¾ teáskanál Himalája só
½ csésze parmezán (vegán)
A spagettit főzzük ki egy kevés olívaolajjal, a cukkinit pedig aprítsuk apróra. A fokhagymát zúzzuk forrósodó olajba, és pirítsuk egy kicsit, majd adjuk hozzá a cukkinit, és pároljuk össze. Adjuk hozzá a kovászos levet, a növényi tejet, a borsot és a sót. A tofut morzsoljuk szét, és keverjük a krémünkhöz.
A megfőtt, leszűrt és kihűlt tésztát forgassuk bele a krémbe, majd szórjuk meg a parmezánnal. És kész is! Isteni, laktató, de mégsem megterhelő vacsora!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!