Immunrendszerünk őre, az arany múmijó

Immunrendszerünk őre, az arany múmijó

Címlap / Életmód / Egészség / Immunrendszerünk őre, az arany múmijó

Fontos a mértékletesség, és talán még fontosabb a természetesség.

Miért? Mert a hagyományos keleti orvoslás által évezredek óta használt, természetes anyagok, mint például az arany múmijó, képesek „ráhangolódni” a szervezetre, és ott fejtik ki hatásukat, ahol arra a legnagyobb szükség van.

Ha még sosem hallottál a múmijóról, ez a cikk neked szól! Megtudhatod, mi az a múmijó, és hogyan hat ez a különleges anyag az emberi szervezetre. Tovább arra a kérdésre is választ kaphatsz, hogy miért használják egyre többen immunerősítésre napjainkban.

Mi az a múmijó?

A múmijó minden bizonnyal az egyik legkülönlegesebb és legtitokzatosabb anyag, ami megtalálható a bolygón.

Megközelítőleg ötven millió évvel ezelőtt az indiai szubkontinens összeütközött Ázsiával.

A kőzetlemezek ütközése következtében kialakult az Eurázsiai-hegységrendszer, melynek a Himalája is része. A térséget borító erdők az ütközés és a kőzetlemezek gyűrődésének hatására fosszilis erdőkké alakultak. Az így felgyülemlett szerves anyagok préselődésének eredményeként létrejött a múmijó.

Keletkezésének feltétele a nagy tengerszint feletti magasság, és a kedvező időjárási viszonyok. A Himalája mellett Afganisztán, Nepál, Bhután, Pakisztán, Irán, Kína, Tibet, és Oroszország területén is találhatók múmijó-lelőhelyek. Begyűjtése viszont egyáltalán nem egyszerű.

A gyakorlott gyűjtők tudják, hogy múmijót gyűjteni elsősorban nyáron érdemes.

Miért? Mert nyáron a melegebb hőmérséklet hatására a hegységek is felmelegednek, és az értékes nedű kiszivárog a sziklarepedésekből.

Hogyan hat a múmijó a szervezetre?

Az ájurvédikus gyógyászat tanai szerint a múmijó öregedésgátló és hangulatjavító tulajdonságokkal bír, továbbá pozitív hatással lehet az általános egészségi állapotra.

Épp ezért nem véletlen, hogy a feketésbarna anyagot több, mint 3000 éve használja a hagyományos keleti orvoslás adaptogén tulajdonságai miatt.

A tápanyagokban és ásványi anyagokban rendkívül gazdag biomassza bővelkedik fulvosavban és huminsavban, melyek a növényi részek lebomlása során keletkeznek.

Ezen két alkotóelem jelenléte miatt a múmijó rendszeres, kúraszerű fogyasztásával csökkenhető a kognitív problémák, például az Alzheimer-kór kialakulásának esélye. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mégis hogyan képes erre ez a karakteres ízű, gyantaszerű anyag.

A múmijóban található fulvosav megelőzi a tau-fehérje kialakulását. Ez a fehérje felelős az úgynevezett neurofibrilláris gubancok, és közvetve az Alzheimer-kór kialakulásért.

Természetesen a fulvosav mellett sok más hasznos vegyület, antioxidáns és vitamin is található a múmijóban, ezért többféle egészségügyi probléma esetén is alkalmazható.

Vértisztító, támogatja a szív egészséges működését, gyulladáscsökkentő, javíthatja a pajzsmirigy működését, segíthet kontrollálni a vércukorszintet, és természetes stresszcsökkentőként is megállja a helyét, mivel fokozza a dopamin szekréciót az agyban.

Immunerősítés természetesen

Az arany múmijó, vagyis a „legtisztább múmijó” egyre előkelőbb helyet foglal el az immunerősítő étrend-kiegészítők között.

Természetes anyagként, adaptogén tulajdonságainak köszönhetően kiválóan alkalmazkodik az emberi szervezet igényeihez, és ott fejti ki hatását, ahol arra a legnagyobb szükség van.

A vírusoknak kedvező hidegebb hónapokban, főleg az őszi-téli időszakban a múmijó fogyasztásával ellenállóbbá tehetjük immunrendszerünket az influenzával és a különböző vírusokkal szemben.

A cikkben szereplő információk nem helyettesítik az egészségügyi szakember által felállított diagnózist, kezelést. Minden szervezet egyedi kezelést igényel, épp ezért az olvasónak érdemes konzultálnia orvosával vagy természetgyógyászával az arany múmijó alkalmazása előtt.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást