Zaklatás, bodyshaming és embrió-tulajdonlás: Hollywood 10 – a nők szempontjából – legfontosabb pere

Zaklatás, bodyshaming és embrió-tulajdonlás: Hollywood 10 – a nők szempontjából – legfontosabb pere

Címlap / Kikapcsolódás / Közélet / Zaklatás, bodyshaming és embrió-tulajdonlás: Hollywood 10 – a nők szempontjából – legfontosabb pere / 2. oldal

Jennifer Lawrence és a meztelen képek

Mikor egy férfi jó ötletnek találta, hogy majdnem száz híresség meztelen fotóit ellopja és megjelenteti, biztosan nem gondolta, hogy – többek között – Jennifer Lawrence beperli majd emiatt, pedig ez történt. A meztelen képek elterjedtek online és egy pornóoldal egyenesen azt állította, hogy a képeknek nem Lawrence a tulajdonosa, mivel azok nem szelfik. Mindezt annak ellenére, hogy a fotókat a személyes icloudjáról lopták el. Végül a google kénytelen volt levenni a képeket, az elkövető pedig börtönbe került. 

 

Sofia Vergara és a lefagyasztott embriók

Egy bonyolult bírósági procedúra vette kezdetét, mikor Nick Loeb, a színésznő exe beperelte Vergarat, mert igényt tartott két embrióra, amit még párként fagyasztottak le 2013-ban. Az embriókat a megegyezésük szerint csak akkor lehetett volna kihordani béranyával, ha ahhoz mindkét fél hozzájárul, de mivel Vergara azóta újraházasodott, ezt nyilván nem hagyta jóvá és a bíróság ejtette az ügyet.

 

Taylor Swift és a „markolászás”

Az énekesnőt állítása szerint DJ David Mueller „hosszan megmarkolta” akarata ellenére és emiatt a DJ el is vesztette állását. A DJ rágalmazásért perelt, az énekesnő visszaperelte és ő nyert. Swift azt nyilatkozta, hogy a DJ nem miatta, hanem saját magának és felelőtlen viselkedésének köszönhetően lett munkanélküli.

 

Kendall Jenner, Bella Hadid, Emily Ratajkowski, Hayley Bieber és a kamu fesztivál

A négy szupermodell jó pénzért reklámozta a Fyre Fesztivált, aminek következtében vagyonos emberek méregdrágán vettek jegyet a sztárokkal tűzdelt – legalábbis így hirdetett – luxus-eseményre. Mint kiderült, a fesztivál minden volt csak nem luxus és egyetlen nap után be is zárták, így a szervezőket jelenleg is százmillió dollárra perlik. Az ügy még tart és az forog kockán, hogy a celebek promóciójának milyen felelőssége volt a történtekben.

 

Rose McGowan és Harvey Weinstein

A Bűbájos Boszorkák színésznője az elsők között volt, aki megvádolta a producert szexuális zaklatással, pedig a Times szerint évekkel azelőtt 100.000 dollárt kapott Weinsten cégétől a hallgatásáért. McGowan a cikkre reagálva biztatta sorstársait, hogy álljanak elő történeteikkel és végül ez vezetett a filmes mogul megérdemelt bukásához. 

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást