Zaklatás, bodyshaming és embrió-tulajdonlás: Hollywood 10 – a nők szempontjából – legfontosabb pere

Zaklatás, bodyshaming és embrió-tulajdonlás: Hollywood 10 – a nők szempontjából – legfontosabb pere

Címlap / Kikapcsolódás / Közélet / Zaklatás, bodyshaming és embrió-tulajdonlás: Hollywood 10 – a nők szempontjából – legfontosabb pere

Kate Middleton és a topless fotók

2012-ben a francia Closer Magazin topless fotókat jelentetett meg Katalin hercegnőről, miközben egy magánvilla teraszán napozott. A királyi család beperelte a lapot és nyert: a tulajdonosnak és a kiadónak fejenként 53.000 dollárt kellett fizetnie.

 

Kesha és a kiadója

A popsztár állítása szerint a producer Dr. Luke kétszer megerőszakolta illetve befolyását megfélelmlítésre használta, ráadásul a kiadó Sony music tudomásával. Emiatt Kesha éveken keresztül nem tudott lemezt megjelentetni, mert a Sony nem engedte, hogy kivásárolják szerződéséből.

 

Janet Jackson és a cenzorok

A hírhedt 2004-es Superbowlra mindenki Janet Jackson melle miatt emlékszik, amiről Justin Timberlake váratlanul letépte a ruhát. Ez mindenkinek tetszett, kivéve a cenzorokat, akik kifogásolták a „meztelenséget a köztévén” és az ügy hét teljes évig volt a bíróságon. A csatorna végül bebizonyította, hogy a cenzorok sokkal kihívóbb jeleneteket is engedélyeztek a múltban más műsorokban és Miss Jackson csillaga is töretlenül fénylik a mai napig.

 

Keira Knightley és a bodyshaming

A Daily Mail napilap 2007-ben azzal vádolta a színésznőt egy cikkben, hogy elhallgatja, hogy étkezési zavarának köszönhető vékonysága és ő a hibás egy anorexiás tinédzser haláláért.  Keira Knightley sikerrel bizonyította be a bíróságon, hogy természetesen vékony az alkata és ugyan mindössze hatezer fontot nyert – amit egy jótékonysági szervezetnek adományozott – az ügy precedenst teremtett a bodyshaming témakörében.  

 

Lindsay Lohan és a megsérült paparazzo

2010-ben Grigor Balyan paparazzo lába megsérült, mikor Lindsay Lohan kocsijába ülve nagy sebességgel indult el. A fotós beperelte a sztárt és újra elindult a vita akörül, hogy a paparazzi jelenléte mikortól számít zaklatásnak. Sajnos itt nem lett precedens mert Lindsay végül peren kívül egyezett meg Balyannal.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik! Kattints ide a lapozáshoz >>

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást