Sokan úgy gondolják, a zöldségek és gyümölcsök akkor maradnak a legfrissebbek, ha a hűtőben tartjuk őket. De azért ez nem teljesen fedi a valóságot. Míg sok olyan élelmiszer létezik, aminek hidegben a helye, addig vannak, amik ettől csak veszítenek a minőségükből. Eláruljuk, hogyan tárold az alábbi zöldségeket és gyümölcsöket.
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
1/8 Petrezselyem
Nem könnyű kitalálni, hogyan tárold a petrezselymet, hogy az két nap múlva ne száradjon ki, vagy ne változzon sárgás-barna színűvé.
Az egyik legjobb megoldás az, ha az alapos átmosás után papírtörlővel felitatod róla a vizet; de ne dobd el a nedves papírt!
Helyette csomagold bele a petrezselymet, és ezt teljes egészében tedd bele egy légmentes zacskóba, majd helyezd be a hűtőbe.
Ezáltal épp annyi nedvességet fog felszívni a levelekbe, amennyire szüksége van, és 3-5 napig friss marad! Ha pedig túl sok van és nem fogod felhasználni, fagyaszd le és a főzésekhez bátran használd!