Sokan úgy gondolják, a zöldségek és gyümölcsök akkor maradnak a legfrissebbek, ha a hűtőben tartjuk őket. De azért ez nem teljesen fedi a valóságot. Míg sok olyan élelmiszer létezik, aminek hidegben a helye, addig vannak, amik ettől csak veszítenek a minőségükből. Eláruljuk, hogyan tárold az alábbi zöldségeket és gyümölcsöket.
2/8 Paradicsom
A paradicsomok eredetileg melegebb éghajlatról származnak, ezért a hideg hűtőben nem érzik jól magukat.
Minden szempontból csak rosszul jársz ezzel a tárolási móddal, hiszen veszít az ízéből, a színe is megváltozik, sőt, a textúrája is rosszabb lesz.
A paradicsom általánosságban a szobahőmérsékleten marad friss, de ha már látod, hogy nagyon érett darabról van szó, érdemes lehet olyan helyet keresni a lakásban, ami hűvösebb, mint a többi.
Ilyen lehet egy pince, vagy akár a spájz sarokrésze. A lényeg, hogy 21 fok alatt legyen, mert így plusz két napot nyerhetsz!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!