Életmód / Táplálkozás

Hatásos fogyókúra: A fehérje diéta

Hatásos fogyókúra: A fehérje diéta

Unod már, hogy nem tudod leadni a plusz kilókat? Szeretnél végre beleférni az egy számmal kisebb farmeredbe? A fehérjediétával még ez is sikerülhet. Hogy tudsz hatékonyan megszabadulni a feleslegtől? Most eláruljuk neked!

A sok küszködéssel és heti fél kiló eredménnyel járó zsír- és kalória csökkentéről szóló diéták után ki ne vágyna egy eredményesebb és gyorsabb módszerre? A fehérjére alapozott étrend sokkal gyorsabb, látványosabb és hatékonyabb eredményt nyújt, mint bármelyik más fogyókúra. Csoda hát, hogy a fehérjediéta vált napjaink legnépszerűbb fogyókúrás módszerévé?

Miért fontos a szervezetünknek a fehérje?

A szervezetünk számára elengedhetetlen a fehérjebevitel, mivel sejtjeinknek ez az egyik legfontosabb építőeleme. Gondoljunk csak bele, testünkben a csontok, porcok, inak, sőt még az izmok egy része is fehérjéből áll. A fehérje nem csupán az izmokat táplálja, de felelős bőrünk rugalmasságáért és a megfelelő anyagcsere működésért is. Mi történik pontosan, amikor fogyókúrába kezdünk?

A szervezetünk elkezdi pótolni valahonnan a hiányzó tápanyagot, ezt általában az izmok lebontásával, valamint a bőr alatti zsírréteg lebontásával kezdi. Ez sajnos általában azzal az eredménnyel jár, hogy izmaink csökkennek, a zsírpárnáink pedig alig-alig észrevehetően kezdenek eltünedezni még a kitartó fogyókúra esetén is. Mi a megoldás?

A megoldás: a fehérje

Hogyan érjük el, hogy az izmaink megmaradjanak, de a zsírréteg eltűnjön? Ha megfelelő fehérje mennyiséget viszünk be, amire szükséges van az izmainknak, akkor az izmaink kinézete és állapota nem változik, hiszen a szervezetünk a maradék tápanyagot leginkább a zsírrétegből fogja lebontani. Az eredmény? Megmaradt izmok, kevesebb zsírréteg és látványos fogyás. A szénhidrátok és zsírok bevitele helyett tehát támaszkodjunk a fehérje bevitelre, ha látványos és tartós eredményt szeretnénk elérni.

Egy plusz ajándék

A jojóeffektus minden fogyni vágyó rémálma, hiszen a keserves munka, koplalás és edzés után valahogyan mégis visszakúsznak azok a fránya kilók és zsírpárnák. Azonban ez a diéte ezen is segít! A fehérjediéta megvéd minket a jojó effektustól.

Az általános diétáknál az jellemző, hogy az izmainkból is vesztünk, ennek következtében pedig kevesebbet eszünk, így a többlet táplálékot azonnal raktározni kezdi a szervezet, tehát ismét visszatérnek a zsírpárnácskák. Ezzel szemben, ha a fehérjediétát választjuk, akkor a fehérje védi az izmokat, így a szervezetnek nincs oka raktározni, tehát elkerülhetjük a jojóeffektust.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást