A mártást a balzsamecet sötétre színezi, de a csirkemell világos marad, így együtt gusztusos látványt fognak jelenteni. Rizzsel vagy sült krumplival fogyaszd.
Hozzávalók:
- 2 egész csirkemellfilé
- 1 hagyma aprítva
- szárított fűszer (pl. rozmaring, bazsalikom, kakukkfű)
- só
- bors
- olívaolaj
- 5 dl balzsamecet
- 2 dl víz
- 2 teáskanál ételízesítő
- 1 dl tejszín
Elkészítés:
A csirkemellfilét vágd fel vékony szeletekre, majd szórj rá sót, borsot és fűszert. Tedd serpenyőbe, és olívaolajon süsd 5 percig mindkét oldalon, majd vedd ki.
Most rakd az aprított hagymát a serpenyőbe, párold lassú tűzön 10 percig, majd add hozzá a balzsamecetet, és főzd közepes lángon 5 percig. Öntsd hozzá a tejszínt és a sült hús olajos levét.
Tedd vissza a serpenyőbe a húst, és süsd 15 percig közepes lángon, amíg a hús megpuhul, és a mártás besűrűsödik.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!