Hagyd a nyári alakot, már most készen van! 5 tény, amivel bebizonyítjuk neked

Hagyd a nyári alakot, már most készen van! 5 tény, amivel bebizonyítjuk neked

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Hagyd a nyári alakot, már most készen van! 5 tény, amivel bebizonyítjuk neked

A konditermek újra zsúfolásig tele vannak, mindenki izzasztja magát annak reményében, hogy a nagy ünnepi lakomázás után, idén nyáron egy bomba alakot villantson a strandon. Persze a legtöbben eszetlenül vágnak bele az életmódváltásba és úgy május környékére már tisztán látják, hogy tarthatatlan a koplalás, illetve a sok megvonás. Mit szólnál ahhoz, ha meggyőznénk róla, hogy már most készen van a nyári formád?

Csak semmi pánik januárban!

Januárban mindenki megrohamozza a konditermeket, kifosztják az áruházak gyümölcs-és zöldség készleteit, vagyis nekiállnak a nagy életmódváltásnak.

Gondoljunk csak bele, ha valaki egész decemberben csak tömte magába a finom falatokat, akkor érthető, hogy az ünnepek végeztével inkább a könnyedebb fogásokat kívánja, hiszen a testnek ilyenkor még bőven van tartaléka. Aztán beköszönt a tavasz és már érezni lehet, hogy a „salátás élet” tarthatatlan.

A megoldás az, ha nem kezdesz pánikszerű diétába januárban, hanem szépen lassan megpróbálod visszaállítani a szervezetedet a normál étkezésedre.

Vegyél elő jó példákat!

A közösségi média egyfelől ártalmas, de legalább annyi jó hatása is van, mint amennyi negatív.

Például mindenképpen pozitív, hogy előtérbe kerültek a kicsit husisabb lányok, akik bikinis képeikkel próbálják nőtársaikat arra motiválni, hogy fogadják el testüket. Ha belegondolsz, ez az első lépés a változáshoz.

Nem azzal van a baj, ha szeretnél megszabadulni néhány plusz kilótól, hanem azzal, ha folyamatosan a Victoria’s Secret modelljeihez hasonlítod magad és az ő képeikkel van tele a hűtőd, motiváció gyanánt.

Ha úgy érzed, mindenképpen kell egy példakép, akkor válassz hús-vér nőket követendő példának.

Ne akarj kisebbet!

Meglepődve tapasztalom, hogy a barátnőim már nem a kis tomporról álmodoznak, hanem minél nagyobbra szeretnék növelni fenekük térfogatát. Ugyanez igaz a csípő és mellméretre is.

Már egyáltalán nem visszatetsző látvány, ha egy gömbölyded idomokkal rendelkező nő felvesz egy falatnyi minit, amiben testének minden egyes részlete jól kivehető, sőt… Előszeretettel hangsúlyozzák nőies bájaikat.

Nem tudjuk te, hogy vagy vele, de mi úgy érezzük beköszöntött az aranykor.

Ne mondj le semmiről!

Figyelj, tudjuk, hogy te sem akarsz egész életedben salátán és zabkekszen élni (amit meg is értünk), szóval felesleges egy olyan életformát kialakítanod magadnak, amiben mindent megvonsz magadtól. Ennek eredménye úgyis csak a féktelen zabálás lesz és a folyamatos rosszkedv.

El kell fogadnod, hogy az élethez hozzátartozik az ételek élvezete is, hogy néhanapján igenis bűnözz egy kicsit és megengedj magadnak egy-két cukros, zsíros falatot, de szerinted ettől tényleg összedől a világ? Szerintünk pont ellenkezőleg.

A tested megkapja azt, amire vágyik és soha nem fogja azt érezni, hogy kínoznád.

Adj a részletekre!

Nem baj, ha most nem érzed magad a top formádban, mert, mint az életben minden, ez is folyamatosan változik. Van, hogy jókedvűen kelünk ki az ágyból és szépnek látjuk magunkat, de az is rendben van, ha az ellenkezőjét érzed.

A kulcs az, hogy tegyél róla, hogy mindig jól érezd magad a bőrödben. Mi kell ehhez? Erre csak te tudhatod a választ, de mi például imádjuk reggel kisminkelni magunkat, kifesteni a körmünket, inni egy finom kávét a legjobb barátnőnkkel és levadászni a legjobb januári akciókat az üzletekben.

Ha mindig igényes vagy magadra, mellé ápolod a lelkedet, akkor az egész bikiniszezon mást fog jelenteni számodra, mint eddig.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást