Életmód / Receptek / Táplálkozás

10 perc alatt elkészíthető vacsorák, amiktől leesik a vendégeid álla

Tonhalas spagetti

Grillezett camambert áfonyás rizzsel

Szó szerint pár perc elkészíteni, és akkor is tökéletes fogás, ha vendégeket vársz. A kerek camamberteket X alakban mindkét oldalon metszd be egy kicsit, és egy kevés olívaolajon, felhevített serpenyőben süsd 1-1 percig mindkét oldalukat. Akkor jók, ha a belsejük lágy és folyósra olvad.

Miközben a camamberteket sütögeted, készíts el egy adag konyhakész rizst, majd keverj hozzá egy marék kesudiót és egy adag aszalt vörös áfonyát. Lehet, hogy elsőre meglepőnek hangzik, de hidd el, hogy a kesu pont azt a roppanós érzést, az áfonya pedig azt a kevés édességet teszi hozzá az ételhez, amire szüksége van. Könnyen lehet, hogy ez lesz a kedvenc új vacsorád!

Tonhalas tészta koktélparadicsommal

A konzervek általában nem tartoznak a legelegánsabb vacsorák közé, de tonhalat például érdemes otthon tartani, mert bármikor előveheted, ha váratlanul kell összeütnöd valami látványosat és finomat a vendégeidnek.

Főzz ki egy adag tetszőleges tésztát, közben egy kevés olívaolajon piríts meg apróra vágott fokhagymát, majd dobj a serpenyőbe egy konzerv tonhalat, és forgasd össze a fokhagymával. Párold egy-két percig, majd az egészet öntsd fel tejszínnel, és főzd, amíg besűrűsödik. Ekkor öntsd a tonhalas szószt a tésztára, forgasd az egészet össze, majd dobj félbe vágott koktélparadicsomokat minden adag ételre.

Ha szeretnéd, még némi olajbogyóval és friss petrezselyemmel is megbolondíthatod a végeredményt.

Buggyantott tojás salátával

Forralj egy lábasban vizet, és közben készíts el néhány szelet pirítóst. Egy adag tetszőleges zöld salátát keverj el negyedekre vágott koktélparadicsommal, némi olívaolajjal és egy kevés szezámmaggal, majd halmozd a salátát a pirítósokra. Ha a víz felforrt, üss egy tojást egy bögrébe, majd egy kanállal gyors, határozott, egyenletes mozdulatokkal kavard meg a forrásban lévő vizet, hogy örvény keletkezzen benne, és ennek a közepére pottyantsd a tojást. Várj, amíg a külseje megszilárdul, és ekkor egy szűrővel óvatosan emeld ki a vízből, és tedd a salátás pirítósokra.

Kész is a gyors, laktató, mutatós szendvics! Ha tartalmasabbra szeretnéd, akkor néhány szelet pirított szalonnát is tehetsz a saláta és a tojás közé.

Még 2 recept a következő oldalon! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást