Életmód / Receptek / Táplálkozás

10 alternatív pizza alap recept, ha nincs időd tésztát gyúrni

Már unod a klasszikus pizzákat, vagy egyszerűen csak nincs időd a szokásos tésztát meggyúrni, és inkább alternatív megoldást keresel? Jó helyen jársz, ugyanis az alábbiakban mutatunk 10 szuper variációt, amitől a pizza nemhogy nem lesz rosszabb, de ráadásul még időt is spórolhatsz magadnak!

Csípős szalámis-cukkinis lepénykenyér

Hozzávalók: 1 kisebb cukkini (vékonyan szeletelve), 2 ek. olívaolaj, szárított oregánó, 1 db lepénykenyér (de akár egy tortiallalap is megteszi), 1 ek. paradicsomszósz, csípős szalámi, 25 g reszelt sajt

Elkészítés: A sütőt melegítsd elő 200°C-ra, közben pedig tegyél egy serpenyőt a gáztűzhelyre alacsony lángon.

Locsolj bele olívaolajat, és süsd meg benne a lepénykenyeret (vagy wrapot) pár perc alatt, hogy puhább legyen. Ezt követően tedd rá egy sütőpapírra, majd kend meg paradicsomszósszal, szalámival, cukkinivel és sajttal. Ezután már mehet is a sütőbe, nagyjából 8 percre!

 

Tojásos rukkolás pizza

Hozzávalók: 2 tortillalap, olívaolaj, 1 db sült paprika (konzervből akár), 1 db paradicsom, 2 ek. paradicsompüré, 1 ek. kapor, 1 ek. petrezselyem, 2 db tojás, rukkola, félbevágott vöröshagyma

Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és amíg melegszik, a tortillát tedd a sütőpapírra. Kend meg egy kevés olívaolajjal, és süsd 3 percen keresztül. Addig a paprikát és a paradicsomot szeld fel, majd keverd össze a paradicsompürével és a fűszerekkel.

Ha kész, ebből szedj a két tortilla lapra, úgy, hogy a közepén ne maradjon nagyobb paradicsom vagy paprika, hiszen ide kerül a tojás.

Egyet-egyet üss rá a wrapra, majd tedd vissza őket a sütőbe 10 percre, vagy addig, míg a tojás láthatóan meg nem sül, és a lap szélei ropogóssá válnak. Végül, de nem utolsó sorban jöhet rá a hagyma és a rukkola!

 

Szalámis pita

Hozzávalók: 4 db pita, 4 ek. paradicsompüré, 2 tk. oregánó, 2 paradicsom, szalámi, cheddar sajt

Elkészítés: A sütőt melegítsd elő 180°C-ra, közben pedig helyezd a pitákat egyesével sütőpapírra.

Mindegyikre tegyél egy-egy kanál paradicsompürét, szórd meg egy kevés oregánóval, majd helyezz rájuk paradicsomszeleteket.

Erre jöhet a szalámi, majd utána a sajt, és pár perc alatt süsd meg őket a sütőben!

 

Naan kenyeres pizza

Hozzávalók: 2 db naan kenyér (bolti, csomagolt változatban is jó) 1 ek. balzsamecet, 1 ek. barnacukor, 2 db vöröshagyma, kolbász, 75g fetasajt, korianderlevél

Elkészítés: A kolbászkarikákat pirítsd meg egy serpenyőben pár perc alatt, majd szedd ki őket, és a serpenyőben maradt zsírban pirítsd meg az apróra szelt hagymákat is, kábé 8-10 percig.

Ha ezzel megvagy, öntsd hozzá a cukrot és a balzsamecetet, tedd magasabb fokozatra a lángot, és addig süsd, míg karamellizálódik.

Ezt szórd meg egy kis sóval. Ha kész, a naan kenyereket tedd sütőpapírra, és oszd el kétfelé a karamellizált hagymákat a kolbásszal együtt, majd süsd a sütőben kábé 3 percen át.

A végén jöhet is rá a fetasajt és a koriander!

 

Polenta pizza

Hozzávalók: 4 dl zöldséges alaplé, 10 dkg polenta kukoricadara, 4 ek. parmezán, 2 tk. extraszűz olívaolaj, 20 dkg lila brokkoli, 4 db cseresznyeparadicsom, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg mozarella sajt, aszalt paradicsom

Elkészítés: Közepes méretű serpenyőben forrald fel az alaplevet, majd lassan öntsd hozzá a polentát, folyamatos keverés mellett. Adj hozzá egy kis sót és 2 evőkanálnyi parmezánt. Keverd sűrűsödésig, nagyjából 3 percen át (ha nem érzed elég sűrűnek, önts még hozzá polentát). Egy tepsit kenj meg egy evőkanálnyi olívaolajjal, és erre öntsd rá a polenta keveréket, majd kihűlés után helyezd a hűtőbe fél órára. Addig tegyél fel főni vizet, és forrás után rakd bele a brokkoliszeleteket 3 percre. A lényeg, hogy ezek ugyanakkorák legyenek. Ha kész, szűrd le, és keverd össze az apróra szelt cseresznyeparadicsommal, fokhagymával, maradék olajjal. Sózd kedvedre. Vedd ki a hűtőből a polentát, a mozzarella sajtot szórd szét rajta, majd pakold rá a brokkolit, paradicsomokat, maradék parmezánt. Tedd a sütőbe 180°C-on 3-4 percre, és ha már a sajt megolvadt, kész is!

 

Quesadilla helyett pizzadilla

Hozzávalók: 8 mini tortilla, 20 dkg paradicsomszósz, 20 dkg mozzarella sajt, 2 tk. szárított oregánó, szalámi, 2 ek. olívaolaj, fekete bors

Elkészítés: Keverd össze a paradicsomszószt a mozzarellával, 1 teáskanálnyi oregánóval és egy kevés fekete borssal. Ezt kend rá a tortillákra, majd jöhet a szalámi mindegyikre.

Ha kész, pakold őket egymásra, mintha egy szendvicset készítettél volna. Egy tapadásmentes serpenyőt melegíts fel közepes lángon, közben pedig az olajat keverd össze a maradék oregánóval, és kend be az emeletes tortilla szendvics mindkét oldalát.

Ezt 2-3 percig süsd a serpenyőben, hogy mindkét oldala aranybarna legyen, és a sajt is megolvadjon benne!

 

Pizza levelestésztából

Hozzávalók: 375g leveles tészta, 5 ek. vörös pesto, szalámi, 125 g mozzarella sajt, extraszűz olívaolaj, rukkola

Elkészítés: A sütőt melegítsd elő 200°C-ra, miközben a levelestésztát rárakod egy sütőlapra.

Kend meg a pesztóval, de úgy, hogy a széleinél hagyj körülbelül 2,5 centimétert szabadon. Tedd rá a szószra a szalámit, szórd meg mozzarellával, majd süsd 15-20 percig, míg ropogóssá nem válik.

Ha kész, egy kevés extraszűz olívaolajat szórj rá, és a végén rukkolával ízesítheted.

 

Csirkés tikka masala pizza

Hozzávalók: 4 db naan kenyér, 1 kisebb vöröshagyma, 1 ek. vörösborecet, 0.5 kg csirkemell szeletelve, 150 ml natúr joghurt, 2 db zöldpaprika, 3 evőkanál tikka masala curry szósz, koriander

Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Amíg felmelegszik, egy edényben keverd össze az apróra szelt vöröshagymát a vörösborecettel, tegyél bele egy kevés sót ízlés szerint, és tedd félre, hogy az ecet egy kicsit megpuhítsa a hagymát. A sütőpapírra tedd fel a naan kenyereket, vizezd be őket egy kicsit, majd tedd a sütőbe 2 percre. Ha kész, vedd ki, tedd félre, és jöhet a csirke! Az apróra vágott szeleteket a zöldpaprikával együtt kezdd el megsütni alaposan. Amint elkészült, a naan kenyerekre kenj a natúr joghurtból, tedd rá a csirkét, valamint a vöröshagymás-keveréket, és már fogyasztható is a vacsora!

 

Pizzakenyér

Hozzávalók: 0.5 kg darált marhahús, 350g paradicsomszósz, 1 db bagett, 2 db mozzarella golyó (250g összesen), friss bazsalikom

Elkészítés: Egy serpenyőben kezdd el megsütni a marhahúst, egészen addig, míg teljesen meg nem barnul (nagyjából 10 perc). Erre öntsd rá a paradicsomszószt, és hagyd, hogy 15 percig forrjon és sűrűsödjön, néha megkeverve, nehogy leégjen.

Sózd-borsozd ízlésed szerint. Közben kapcsold be a sütőt 180°C-ra, a baguettet pedig vágd félbe, és helyezd rá sütőpapírra. 2-3 percre mehet a sütőben, hogy lágyan megpiruljon. Ha kész, a marhahúsos keveréket oszlasd el rajtuk, majd a mozzarella golyókat szárítsd meg, és kisebb darabokra tépve oszd ketté a kenyereken.

Tedd vissza őket a sütőbe 4-5 percre, hogy a sajt megolvadjon, a végén pedig szórd meg egy kevés bazsalikommal!

 

Prosciutto pizza

Hozzávalók: 2 db lepénykenyér (vagy tortilla), 4 ek. friss paradicsomszósz, 3-4 sült paprika (konzerv), 4 db prosciutto sonka, 125g mozzarella golyó

Elkészítés: A sütőt 220°C-ra melegítsd elő, a két lepénykenyeret pedig helyezd a sütőpapírra, és kend meg alaposan paradicsomszósszal.

A sült paprikát vágd fel kisebb szeletekre, majd helyezd rá, ezt követően ugyanígy mehet a sonka és a darabokra vágott mozzarella is.

15 perc alatt el is készül!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW