Gyömbéres csicsóka

Gyömbéres csicsóka

Címlap / Életmód / Receptek / Gyömbéres csicsóka

Fűszeres indiai zöldséges étel. Lényege, hogy a főtt csicsókát egy fűszeres dinsztelt hagymás-fokhagymás alappal összeforgatjuk. Köretnek kiváló!

Hozzávalók:

50 dkg csicsóka
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
kevés olaj és vaj
köménymag
diónyi gyömbér

indiai fűszerkeverék
kevés fagyasztott zöldség
Elkészítés:

Egy kevés olajon pirítsd meg a köménymagot, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, valamint a reszelt gyömbért. Sózd meg és hagyd egy kicsit párolódni, majd öntsd fel kevés vízzel. A csicsókát egy lábasban főzd meg, a zöldségeket öt percig párold egy edényben, majd ezeket is forgasd a köménymagos-hagymás szószhoz. Húsok mellé, vagy főtt tojással is finom.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!