Francia Hagymaleves

Francia Hagymaleves

Címlap / Életmód / Receptek / Francia Hagymaleves

Valóságos ízbomba ez a krémes hagymaleves, elkészítése pedig rendkívül egyszerű.

Hozzávalók 6 személyre

6 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj 
6 (1kg) lila hagyma, vékonyra szeletelve
2 teáskanál barna cukor 
2 evőkanál fehér liszt 
4 csésze marhahús(csontból) leves
Sajtos pirítós
12 szelet bagett, kb. 1.5 cm vastagság
olívaolaj 
1 gerezd fokhagyma, kettévágva
1 csésze reszelt jó minőségű sajt

Elkészítés

1. Forrósítsuk fel a vajat és olajat egy lábasban. Adjuk hozzá a hagymát és egy kiskanál sót. Főzzük fedő nélkül, gyakori kevergetés mellett 45 – 50 percet, vagy ameddig a hagyma már jól megpuhult. Keverjük hozzá a cukrot és főzzük tovább kb. 10 percig, ameddig a hagyma karamellizálódik. 

2. Adjuk hozzá a lisztet és kevergessük 2 percet. Adjuk hozzá a húslevet és 2 csésze vizet. Vegyük le a hőmérsékletet, és fedő nélkül főzzük 15 percig amíg az ízek összefőnek. Aki a krémlevesek híve, a levest turmixba teheti, érdemes viszont néhány hagyma-darabot meghagyni.

3. A sajtos pirítóshoz forrósítsuk 180°C-ra a sütőt. Vékonyan kenjük be a szeletek mindkét oldalát az olívaolajjal. Dörzsöljük a fokhagymát a szeletek mindkét oldalára. Tegyük be a sütőbe és kb. 10-12 perc múlva szórjuk a sajtot a kenyerekre és süssük további 3 percet, ameddig aranyszínű nem lesz. 

4. Tálalhatjuk a levest, hintsük meg frissen őrölt borssal majd a tetejére helyezhetünk pirítóst.

Jó étvágyat kívánunk!

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!