Ha ennél tovább áll a hűtődben az étel, nehogy megedd!

Ha ennél tovább áll a hűtődben az étel, nehogy megedd!

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Ha ennél tovább áll a hűtődben az étel, nehogy megedd!

Vannak ételek, amelyek jó pár napig gond nélkül elállnak a hűtőben, míg más kaják 2 naposan elkezdenek megromlani. Ez az útmutató segít, hogy eldöntsd, vajon ehető-e még a főtt étel, vagy jobb, ha inkább nem kockáztatsz!

Mielőtt belemennénk a pontos példákba, érdemes megemlíteni, hogy a főtt ételek esetében a tárolás módja számít igazán sokat! Ha csak berakod az ételt a hűtőbe egy lábasban, sokkal hamarabb meg fog romlani, mint ha légmentes tárolódobozba vagy zacskóba tennéd át. Ez utóbbi ugyanis segít, hogy az étel ne veszítsen nedvességtartalmából, és a baktériumok ne tudjanak olyan gyorsan elszaporodni rajtuk.

A másik fontos részlet, hogy az elkészült ételnél nem érdemes sokat várni, mielőtt hűtőbe rakod. Bármilyen főtt étel, ami több, mint 2 órát tölt szobahőrmésékleten, hamarabb meg fog romlani a hűtőben.

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!

VIDEO 10+1 sminkes trükk, amit bárcsak előbb tudtál volna

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!