Vannak ételek, amelyek jó pár napig gond nélkül elállnak a hűtőben, míg más kaják 2 naposan elkezdenek megromlani. Ez az útmutató segít, hogy eldöntsd, vajon ehető-e még a főtt étel, vagy jobb, ha inkább nem kockáztatsz!
Mielőtt belemennénk a pontos példákba, érdemes megemlíteni, hogy a főtt ételek esetében a tárolás módja számít igazán sokat! Ha csak berakod az ételt a hűtőbe egy lábasban, sokkal hamarabb meg fog romlani, mint ha légmentes tárolódobozba vagy zacskóba tennéd át. Ez utóbbi ugyanis segít, hogy az étel ne veszítsen nedvességtartalmából, és a baktériumok ne tudjanak olyan gyorsan elszaporodni rajtuk.
A másik fontos részlet, hogy az elkészült ételnél nem érdemes sokat várni, mielőtt hűtőbe rakod. Bármilyen főtt étel, ami több, mint 2 órát tölt szobahőrmésékleten, hamarabb meg fog romlani a hűtőben.
3/7 Főtt és sült húsok
A darált húsból és csirkéből készült ételek maximum 1-2 napig maradnak fogyaszthatóak, de ez is csak akkor, ha a hűtődben nincs melegebb 5°C-nál. Mindegy, hogy főtt húsról vagy rántott húsról beszélünk, a 3. napon már jobb, ha inkább nem eszel belőlük.
Egyéb húsok, mint például a sertés és a marha már kicsit jobban bírják, hiszen általában megfőzve 3-4 napig ehető állapotban maradnak. És ha már a húsfélékről beszélünk, bár ezek nem főtt ételek, de a felvágottak esetében aranyszabály, hogy 3-5 nappal a felbontás után már nem szabad megenni őket.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!