A legtöbbünk családjában vannak olyan, már jól bevált finomságok, amelyekről el sem tudnánk képzelni, hogy ne kerüljenek rendszeresen az asztalra. Tipikusan ilyenek a nagymamáinktól örökölt receptek alapján készült ételek, amelyek gyakran számunkra a legfinomabbak. Persze érdemes azt is figyelembe venni, más családokban milyen finomságok a kedvencek, és ezeket is kipróbálni.
1/5 Nagymama sült csirkéje
A sült csirke sokunk kedvence, hiszen gyorsan és változatosan elkészíthető. Ha egy igazán finom, ropogós verziót keresel, akkor ebben a változatban biztosan nem csalódsz majd, és a szeretteid is rajongani fognak érte. Igazi klasszikus, ami soha nem megy ki a divatból, és tényleg akár minden vasárnap is megállja a helyét az asztalon mondjuk egy finom húsleves után.
Hozzávalók: 1 egész csirke (3-4 kilós) darabokra vágva, 1 teáskanál só, 1 teáskanál bors, 2 csésze író, önkelesztő liszt, olaj
Elkészítés: Szedd darabjaira a csirkét, majd fűszerezd be sóval és borssal. Tedd a csirkét egy mélyebb tálba és add hozzá az írót.Fedd le a tálat, és tedd legalább 2 órára a hűtőszekrénybe. Vedd ki a csirkét az íróból, forgasd bele a lisztbe. Önts olajat egy serpenyőbe és forrósítsd fel. Süsd át meg alaposan a csirkedarabok mindkét felét az olajban, majd fedd le, és hagyd így néhány percig. Vedd le a fedőt, és süsd tovább még néhány percig, úgy, hogy közben megforgatod. Papírtörlőn csepegtesd le a csirkedarabokat, majd tálalhatod is.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!