Sok zöldséged van otthon, és hirtelen nincs ötleted, hogy mihez kezdj velük? Egy finom, zöldséges rakottassal soha nem foghatsz mellé. Sokféleképpen variálhatod az összetevőit, igazíthatod a szezonális alapanyagokhoz, és ráadásul könnyen elkészíthető. Maradékmentő megoldásnak is tökéletes, hiszen tényleg rád van bízva, konkrétan mi kerül bele. Lehet például kolbász és borsó alapú, cukkinivel és tökkel gazdagítva.
Hozzávalók: 1 kiló kolbász, 2 doboz borsó, 1 konzerv apróra vágott zöld chili, lecsepegtetve, 1 teáskanál fokhagymapor, 1/4 teáskanál őrölt kömény, 1/4 teáskanál szárított oregánó, 1/2 teáskanál fekete bors, 1/2 teáskanál só, 2 evőkanál sótlan vaj, 2 csésze szeletelt sárga tök, 2 csésze szeletelt cukkini, 1 csésze apróra vágott vöröshagyma, 4 nagy tojás jól felverve, 2 csésze reszelt mozzarella sajt, 2 csésze cheddar sajt, aprítva (kb. 2 csésze), 2 doboz fagyasztott leveles tészta
Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Karikázd fel a kolbászt, majd pirítsd meg egy serpenyőben. Ezután csepegtesd le, tedd egy nagy tálba, és keverd hozzá a borsót, a chilit, a fokhagymaport, a köményt, az oregánót, a borsot és a sót. Olvaszd fel a vajat a serpenyőben, és add hozzá a tököt, a cukkinit és a vöröshagymát. Főzd, amíg meg nem puhulnak, majd csepegtesd le jól mindegyiket, majd hagyd, hogy 5 percig hűljenek. Keverd össze a tojásokat és a sajtokat egy külön tálban, majd hempergesd meg bennük a már elkészült mixet.
Vajazz ki enyhén egy tepsit, és nyomkodd bele a leveles tésztát, majd süsd nagyjából 10 percig, amíg elkezd megpirulni. Vedd ki a sütőből a leveles tésztát, rétegezd bele a zöldségeket és a kolbászt, a tetejére pedig mehet a tök, a cukkini és a vöröshagyma keveréke. Tedd vissza a sütőbe az egész rakottast, és süsd addig, amíg minden jól meg nem pirul, nagyjából 25-30 percig. Vedd ki a sütőből a rakottast, hagyd hűlni legalább 15 percig, majd tálalhatod is.