Egészség / Életmód / Lélek

6 fenyegető mondat az egótól, mikor nem kell hallgatnod a fejedben lévő hangra

6 fenyegető mondat az egótól, mikor nem kell hallgatnod a fejedben lévő hangra

Mindenkinek a fejében létezik egy kis hang, ami olykor bátorít, félelmet kelt, vagy éppen ösztönöz valamire. Például, ha felteszel magadnak egy egyszerű kérdést, biztos lehetsz benne, hogy pár másodpercen belül a kis hang megszólal a fejedben. Azonban vannak olyan esetek, mikor jobb, ha nem hallgatsz rá. Például, mikor azt mondja:

„Nem vagy elég jó!”

Mikor ez a gondolat először megjelenik, már akkor tudhatod, hogy rossz úton jársz.

Ez nem te vagy, nem az a csodálatos lény mondja magának, aki valójában vagy, csupán az egód próbálkozása.

Sok helyzetben hallhatod majd, leginkább akkor, mikor egy nagy feladat előtt állsz, amitől rettegsz, hiszen ismeretlen vizekre eveztél.

Ilyenkor fokozottan hajlamos az agyunk meghallani ezt a mondatot, ezzel is bebiztosítva magunkat a kudarc ellen.

 

„Nem vagy elég szép!”

Hölgyeim, akárhol vagytok, akármit is csináljatok, most függesszétek fel néhány percig és gondolkozzatok el ezen a mondaton.

Amikor reggel belenézel a tükörbe és nem azt látod, hogy egy szép, élettel teli nő néz vissza rád, akkor a hibát ne a külsődben keresd, hanem a fejedben.

Ez a hang rengeteg mindent elérhet nálad. Ha akarja, másodpercek alatt szépnek láthatod magad, de, ha úgy tartja kedve, egész napos feszengésre is ösztökélhet a külsőd miatt.

Felejtsd el a hibátlan, tökéletes jelzőket, mert ezek nem léteznek.

Egyetlen dolog számít, mégpedig az, hogy rátalálj a saját boldogságodra, ami nem a külsőségekben rejlik.

 

„Add fel!”

Hányszor, de hányszor hallhattad már ezt a mondatot magadtól, vagy éppen „jóakaróidtól”, akik megpróbálják lenullázni az önbecsülésedet.

De őszintén, te hányszor hiszed el igazán ezt a mondatot és hányszor fogadod meg csupán azért, mert így kényelmesebb?

Ez az egyik legártalmasabb mondat, amit magadnak mondhatsz, mert minden ambíciódat, törekvésedet lerombolja.

Ezzel együtt pedig az önbizalmadat is. Legközelebb, mikor ezt hallod a fejedben, keményen szólj vissza a hangnak és mondd neki, hogy téged más fából faragtak!

„Ne álmodozz!”

Valahol jó, de valahol nagyon káros ez a kijelentés. Abban talán egyetértesz velünk, hogy pusztán álmodozásból nem lehet várat építeni, kell hozzá a tett is.

Viszont azt is el kell ismernünk, hogy minden nagyszerű dolog egy álomból születik. Vagyis, ha felhagysz az álmodozással, akkor felhagysz az életeddel is.

Hiszen mi visz akkor előbbre, ha mindig, mindennel megelégszel? Ezzel együtt elmarad a tanulás és fejlődés folyamata is.

Mi inkább arra buzdítunk, hogy, ha van egy álmod, akkor igenis állj neki a megvalósításának!

„Nem elég, még több kell!”

Ha a végletek embere vagy, akkor biztos lesz az életednek egy olyan szakasza, mikor gyakran hallod majd ezt a mondatot.

Általában azok fejében bújik meg, akik már kellő sikert tudhatnak maguk mögött, viszont úgy érzik, ez nem elég és még több kell.

A kapzsisággal nagyon vigyáznod kell, ugyanis észrevétlenül lopódzik be az életedbe és a végén ott tartasz majd, hogy semmi nem lesz elég.

Az jó, ha van benned tettvágy és mész előre a céljaidért, de nagyon résen kell lenned, hogy ezt ne elégedetlenségből, hanem szeretetből csináld.

„Úgysem kaphatod meg!”

A női társadalom népbetegsége lett az önbizalomhiány és már igazán ránk férne, ha észhez térnénk végre. Ha te a kivételt erősíted, akkor biztosan nem az alapján választasz párt magadnak, hogy milyen esélyeid vannak az illetőnél.

Egyszerűen spontán vagy, nyitott szemmel jársz és hagyod, hogy Cupido tegye a dolgát. Azonban a nők többségére ez nem igaz.

Méregetjük és becsméreljük önmagunkat, majd eldöntjük, hogy kit kaphatunk meg és kit nem. Mindezt úgy, hogy a másik oldalt persze meg sem hallgattuk. Bízz magadban és a csodás személyiségedben, mert akkor tényleg a Föld összes férfija a te társaságodat szeretné majd élvezni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást