A csirkemellet nem különleges íze miatt szeretjük. Valójában nincs a csirkenék még egy ilyen ízetlen része. Arra viszont tökéletesen alkalmas, hogy kalóriaszegény laktató fogásokat készítsünk belőle, akár rántva is. Unalmas a rántotthús? Most bebizonyítjuk, hogy ki lehet szabadulni a liszt–tojás–prézli mókuskerékből. Egy kis találékonysággal mennyei ízeket csalogathatunk ki a csirkemellből is és príma vendégváró fogásokat készíthetünk.
1/6 Parmezános csirkemell
Sajt és csirkemell randevúja valóságos fehérjebomba. A csirkemell előkészítése ugyanaz, a parmezánt viszont megbolondíthatjuk még egy kis quinoával is. A jó parmezános csirke titka a vékony bunda.
Ne legyen tocsogós a tojásos réteg, csak éppen lehelletnyire engedjük, hogy a parmezán jól rátapadhasson. A fölösleg úgyis a serpenyőben marad és élvezhetetlenre pirul.
Ehhez a fogáshoz már egy tartalmasabb fehérbort is megnyithatunk, de ha nem az alkoholos kísérő mellett döntünk, jó választás lehet egy mangoshake vagy egy mentás limonádé – hangulatunktól függően.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!