A csirkemellet nem különleges íze miatt szeretjük. Valójában nincs a csirkenék még egy ilyen ízetlen része. Arra viszont tökéletesen alkalmas, hogy kalóriaszegény laktató fogásokat készítsünk belőle, akár rántva is. Unalmas a rántotthús? Most bebizonyítjuk, hogy ki lehet szabadulni a liszt–tojás–prézli mókuskerékből. Egy kis találékonysággal mennyei ízeket csalogathatunk ki a csirkemellből is és príma vendégváró fogásokat készíthetünk.
2/6 Pisztáciás bundában
Az imádnivaló zöld ropogtatóssal nem csalódunk akkor sem, ha darálva, húsbunda formájában kóstoljuk meg. A klasszikus fogáshoz, azaz a rántotthúshoz a pisztáciát durvára daráljuk és elkeverjük egy kis borsos fűszerkeverékkel. Jól harmonizál vele az őrölt tarkabors vagy a fehérbors, de ne tegyünk túl sokat, hiszen az a cél, hogy megőrízze saját karakterét.
A csirkemellet előkészítjük és lehetőleg teljes kiőrlésű lisztben forgatjuk meg, majd tojásban és utána jöhet a pisztáciás bunda. Sütéskor vigyázzunk, ne égjen meg, mert keserű lesz.
A zöldes bunda alatt megpuhult fehér húshoz valamilyen piros mártogatós, például ajvár illik. Salátával és egy kis rozéval fogyasszuk!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!