Valóságos ízorgiában lehet részed, ha elkészíted ezt az ételt. A fahéjas alma és a csirkemell nálam összeszokott páros. A mennyei citrommártás pedig igazi megkoronázása ennek az éteknek.
Nem csak nyáron készíthetsz nyárson sült ételeket. Ez a remek fahéjas almás nyárs akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Roppant dekoratív, kalóriájában viszont visszafogottabb étel.
Hozzávalók 6 nyárshoz:
- 60 dkg csirkemell filé
- szárnyas fűszerkeverék
- 2 nagy alma
- fahéj
- 1 evőkanál olaj
A citrommártáshoz:
- 1 tojássárgája
- 1 kávéskanál barna cukor
- 1 kávéskanál liszt
- 1 nagy citrom
- 1 dl tej
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dkg vaj
- 60 dkg burgonya
- só
A tálaláshoz:
- 2 dkg rukkola
Elkészítés:
A saslikpálcákat vízbe áztatjuk.
A csirkemell filét 2×3 cm-es csíkokra vágjuk. Grillfűszer keverékkel megszórjuk.
Az almát megmossuk, magházát kivágjuk, a gyümölcsöt felszeleteljük. Az alma szeleteket fahéjjal meghintjük.
A saslikpálcákra felváltva felfűzzük a csirkehúst és az almát. Arányosan elosztva ez a csirkehús és alma 6 nyársra elég.
Egy bevonatos tepsit olajjal vékonyan kikenünk. A felfűzött saslikokat a tepsibe sorakoztatjuk.
Előmelegített sütőben 20 percig sütjük a nyársakat. Az elkészített nyársakat tányérra szedjük.
Közben a szokott módon sós vízben megfőzzük a burgonyát. Leszűrjük, majd a burgonyát a saslikok helyére tesszük. 10 percre sütőbe toljuk. 180 fokon picit megpirítjuk a burgonyát. 5 perc elteltével óvatosan forgassuk át, hogy mindenütt megpirulhasson picit.
A citrommártáshoz a tojássárgáját keverjük össze a liszttel és a barna cukorral. Tűzre téve óvatosan kevergetve sűrűre főzzük.
Ha kihűlt, a vajjal fényesre keverjük. Tejszínnel hígítjuk. A kezeletlen citrom frissen facsart levével és reszelt héjával ízesítjük a mártást.
A fahéjas-almás csirkesaslikot citrommártással és burgonyával tálaljuk. Az ételt rukkolával díszítjük.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!