Életmód / Táplálkozás

Ezért jobb szűrt vizet inni! Vízszűrő megoldások és árak

Ezért jobb szűrt vizet inni! Vízszűrő megoldások és árak

Azt mindannyian tudjuk, hogy naponta érdemes 2-2,5 liter folyadékot elfogyasztanunk, amelynek lehetőleg a nagy része álljon vízből. Sőt, ez a víz legyen még tiszta víz is! Ehhez jó megoldás lehet csapvizet választani, de érdemes ezt még otthon is tisztítani egy vízszűrővel. Elmondjuk, hogy miért!

Az ásványi anyagok legjobb kombinációja

A csapvízben a szervezetünk számára szükséges ásványi anyagokból ideális mennyiség van, de emellett nehézfém-maradványok, gyógyszer- és hormonmaradványok, növényvédőszer és egyéb szennyezőanyagok is benne maradhatnak. Egyszerű megoldás lenne ehelyett például ásványvizet vásárolni, de ha nem váltogatjuk ebből megfelelően a márkákat és típusokat, könnyen felgyűlhet a szervezetünkben bizonyos ásványi anyagokból túl nagy mennyiség is.

Gazdaságos

Az ásványvízhez képest a csapvíz jóval kevesebbe kerül, az pedig, hogy megoldjuk a vízszűrést, csak egyszeri nagyobb, néhány ezer/tízezer forintos tétel. Plusz, valljuk be, hazacipelni sem egy leányálom a hatos csomag ásványvizeket, ezért a vízszűrő ilyen szempontból is jobb megoldás.

A külsődnek is jobbat tesz

Ha a vízszűrővel tisztított vizet iszod, az még jobban hidratál, mint a sima csapvíz, így jobban véd a kiszáradástól is. Sőt, külsőleg alkalmazva a szűrt víz abban is segít, hogy bőröd megőrizze színét, és a szennyeződéseket könnyebben eltávolíthasd róla.

Ezért jobb szűrt vizet inni! Vízszűrő megoldások és árak

Óvod vele a környezetet

A műanyag, le nem hulladék jelenti az egyik legnagyobb környezeti problémát manapság. A szűrt víz a csapból érkezik, így nincs vele felesleges műanyagpalack hulladék, mint például az ásványvíz esetében. Ha a munkába, iskolába is ebből vinnél, érdemes beszerezned egy nagyobb kulacsot, vagy egy üvegből készült palackot.

Finomabb

A szűrt víznek nem csak a struktúrája, de az íze is finomabb, mint a hagyományos csapvíznek, hiszen hiányoznak belőle a szennyeződések. Emellett a belőle készült ételek és italok – kávé, tea – is sokkal zamatosabbak, mint ha olyan vízből főznéd őket, amely nem lett tisztítva.

A teafüvek, a gyógynövények hatóanyagaikat leginkább az igazán tiszta vízben tudják kiadni. A víz felforralása sajnos nem tisztíja meg a vizet az összes káros anyagtól, mert a klór és a nehézfém szennyeződések még így is benne maradhatnak, ezért szükséges a vizet szűrni is.

Milyen vízszűrő megoldások vannak?

A víztisztítást sem csak egyféleképpen lehet végezni, ugyanis létezik közvetlenül a vezetékre szerelt berendezés, de létezik kancsós megoldás is, amivel egyszerre csak kevesebbet lehet megtisztítani. A különböző technológiák között vannak úgynevezett ozmózisos és aktív szenes vízszűrők is.

Víztisztítás kancsóval

A vízszűrős kancsók a legelterjedtebbek a piacon, rengeteg háztartásban alkalmaznak ilyeneket. Az előnyük, hogy akár a munkahelyedre is viheted magaddal, hiszen nem a csapra van szerelve. A vízszűrő kancsó néhány ezer forintos tétel, és a benne található szűrőt is tudod olcsón cserélni, ha probléma lenne vele.

Ezért jobb szűrt vizet inni! Vízszűrő megoldások és árak

Aktív szenes víztisztítás

Az aktívszenes vízszűrők az egyik legjobbak a piacon. Működési elvük, hogy az aktív szén rendkívül hatékonyan abszorbeálja a szerves anyagokat, klórt, szennyeződéseket. A legújabb vizsgálatok szerint mindenképpen egy külön, vízszűrésre alkalmazott csaptelep szerelése szükséges esetükben, mert a konyhai csap végére felszerelt váltócsap könnyen befertőződik.

A kancsókhoz hasonlóan szintén egyszeri tételnek számítanak, de ez egy kicsit komolyabb, 30-50 ezer forintos összegből üzemelhető be. Minden olyan anyagot el tud távolítani a vízből, ami az élvezeti értékét is rontja, ezért sokkal finomabb ez a víz, mint a csapi.

Ezért jobb szűrt vizet inni! Vízszűrő megoldások és árakOzmózisos víztisztítók

Az úgynevezett ozmózisos víztisztítók azok, amelyek a legtöbb szennyeződést képesek kiszűrni a vízből, így az ilyen technológia garantálja a legtisztább ívóvizet.

Ennél a megoldásnál a víz először egy tartályba érkezik – ez akár 10-12 liter kapacitású is lehet – itt tisztul meg, és ha megnyitod a csapot, ebből a tartályból kerül a poharadba. Az ára hasonlóan alakul, mint az aktív szenes megoldásnál.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást