Miért jobb szűrt vizet inni? Vízszűrő megoldások és árak

Miért jobb szűrt vizet inni? Vízszűrő megoldások és árak

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Miért jobb szűrt vizet inni? Vízszűrő megoldások és árak

Az ásványi anyagok legjobb kombinációja

A csapvízben a szervezetünk számára szükséges ásványi anyagokból ideális mennyiség van, de emellett nehézfém-maradványok, gyógyszer- és hormonmaradványok, növényvédőszer és egyéb szennyezőanyagok is benne maradhatnak. Egyszerű megoldás lenne ehelyett például ásványvizet vásárolni, de ha nem váltogatjuk ebből megfelelően a márkákat és típusokat, könnyen felgyűlhet a szervezetünkben bizonyos ásványi anyagokból túl nagy mennyiség is.

Gazdaságos

Az ásványvízhez képest a csapvíz jóval kevesebbe kerül, az pedig, hogy megoldjuk a vízszűrést, csak egyszeri nagyobb, néhány ezer/tízezer forintos tétel. Plusz, valljuk be, hazacipelni sem egy leányálom a hatos csomag ásványvizeket, ezért a vízszűrő ilyen szempontból is jobb megoldás.

A külsődnek is jobbat tesz

Ha a vízszűrővel tisztított vizet iszod, az még jobban hidratál, mint a sima csapvíz, így jobban véd a kiszáradástól is. Sőt, külsőleg alkalmazva a szűrt víz abban is segít, hogy bőröd megőrizze színét, és a szennyeződéseket könnyebben eltávolíthasd róla.

Ezért jobb szűrt vizet inni! Vízszűrő megoldások és árak

Óvod vele a környezetet

A műanyag, le nem hulladék jelenti az egyik legnagyobb környezeti problémát manapság. A szűrt víz a csapból érkezik, így nincs vele felesleges műanyagpalack hulladék, mint például az ásványvíz esetében. Ha a munkába, iskolába is ebből vinnél, érdemes beszerezned egy nagyobb kulacsot, vagy egy üvegből készült palackot.

Finomabb

A szűrt víznek nem csak a struktúrája, de az íze is finomabb, mint a hagyományos csapvíznek, hiszen hiányoznak belőle a szennyeződések. Emellett a belőle készült ételek és italok – kávé, tea – is sokkal zamatosabbak, mint ha olyan vízből főznéd őket, amely nem lett tisztítva.

A teafüvek, a gyógynövények hatóanyagaikat leginkább az igazán tiszta vízben tudják kiadni. A víz felforralása sajnos nem tisztíja meg a vizet az összes káros anyagtól, mert a klór és a nehézfém szennyeződések még így is benne maradhatnak, ezért szükséges a vizet szűrni is.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást