A méz és a cukor egyaránt közkedvelt édesítő, legyen szó süteményekről, húsokról, kávéról vagy egy csésze teáról. A mézet azonban gyakran egészségesebb választásnak tekintik, leginkább azért, mert több olyan egészségügyi előnnyel is rendelkezik, amelyek azonnal vonzóbbá teszik, de a kalóriatartalma például egyáltalán nem alacsonyabb, mint a cukoré. De kell-e egyáltalán választanunk a méz és a cukor között, és ha igen, hogyan tegyük?
1/6 Rengeteg mézfajta közül válogathatunk
Idehaza is sok mézfajtából válogathatunk, amelyek mindegyike más-más növényből vagy több keverékéből származik. Mindegyik típus jellemzően a nektárforrásáról kapja a nevét, amely az ízét és a színét is befolyásolja. Függetlenül attól, hogy milyen mézfajtát választasz, nincs annál frusztrálóbb, amikor fel szeretnéd használni, és csak akkor derül ki, hogy megszilárdult vagy kikristályosodott. Szerencsére ez teljesen természetes, és meleg hatására könnyen visszalágyul, hogy aztán egyszerűen felhasználhasd.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!