A cél előtti nagy hajrá!

A cél előtti nagy hajrá!

Címlap / Életmód / Egészség / A cél előtti nagy hajrá!

Hamarosan itt az utolsó mérésem, és a lelkesedésem töretlen. Dinamikus napokon vagyok túl, fittülök ezerrel! Kíváncsi voltam, állom-e a sarat, így megmérettetésre küldtem magam egy fittness táborba.

Az elmúlt két hetem története dióhéjban

Egyszer voltam, hol nem voltam, a felfittülésem utolsó időszakában felhúztam azt a bizonyos nyúlcipőt… Akarom mondani, edzőcipőt, és kedvenc barátosnémmel ellátogattam egy fantasztikus fitnesz táborba, ahol nem volt hiány izzadságcseppekből, izomlázból, ugra-bugrákból, súlyok emelgetéséből, fantasztikus hangulatból, (kockás hasú edző fiúkból), és a hétvégét záró táncos mulatságból sem.

Még mielőtt belefeledkeztem volna a sportos hétvégébe, megajándékoztam magam egy forró biciklizéssel. Kipróbáltam egy infra-fit nevezetű edzés típust, ahol igazán zsír(égető) tapasztalatokat szereztem. 50 percet bicikliztem félig fekvő helyzetben, ráadásul nejlon nadrágban, ami alatt igencsak paprikás volt a hangulat, hiszen chilis zsírégető krémmel kellett bekennem a formálni kívánt testrészeimet. Infra hősugárzókkal volt felszerelve ez a csodamasina, de ha nagyon feltüzelt állapotba kerültem, állíthattam a hőfokon, és az edzés alatt kötelezően meg kellett innom 1,5 liter ásványvizet. Sikerült. Nem volt rossz a bicózás, lehet, hogy még járok arra „égni” egy kicsit.

És iiigen, weekend! De hogyan? Fitten!

Két nap tömény sport – így jellemezném a hétvégém a táborban. Összesen 7 és fél kemény edzésen vettem részt (a fél az egy levezető stretching volt). Hot iron órával kezdtünk, utána jött egy kis alakformáló aerobic, majd party fitness, ahol táncosabb mozdulatokkal ringattuk testünket még jobb kondiba. Az Absolute Live üdítőim sem hagytak cserben, minden órára elkísértek, és még az étkezésekhez is ezeket ittam.

Kép forrása: Facebook, FitWeekend

Gyönyörű faházban volt a szállásunk, amit egy fiatal házaspárral osztottunk meg. A pár hölgy tagja pilates oktató volt, úgyhogy másnap reggel részt is vettem az óráján, ami nagyon tetszett – valószínűleg a jövőben is fel fogom keresni pilates tudásom mélyítése céljából. A másnap természetesen már kicsit izomlázasan indult. Boksz órán is részt vettünk, amit fantasztikus, nagyon profi, nagyon kockás hasú fiúk vezényeltek. A dolog pikantériája az volt, hogy UV lámpák égtek csak, mindenki fehér cuccban volt, és így toltuk az edzést.

Vittem a poretinporaimat is, hiszen a diétam szerint naponta még egyet feltétlenül el kellett fogyasztanom belőlük, így a délutáni edzés után uzsira meg is ajándékoztam magam egy klassz Protissimo körtés-csokis koktélporból készült turmixszal.

A szaunát és a medencéket sem kerültük el. Természetesen jött velem a kedvenc Helia-D narancsbőr elleni karcsúsító gélem, és az esti zuhanyzás után a bőrfeszesítő testápoló sem hagyott szárazon.

És ami nagyon-nagyon fontos, hogy a tábor végén volt buliiii! És mit nem csináltam? Na mit? Hát nem ittam egy korty alkoholt sem. Pedig már egy pohárka bort megihattam volna, de úgy döntöttem, hogy a végső mérésemig semmi pia! És így is hatalmasat buliztam. Nagyon jól estek a barátnőm, Ági szavai: “Ezt a régi Rita nem tudta volna megcsinálni, úgyhogy nagyon büszke vagyok Rád!” Valóban a buli legvégéig roptuk, amikor kb. már csak 4 ember volt ott rajtunk kívül. Szuper volt!!!

A fitness tábor utáni izomláz elég durva volt, a karomat se behajlítani, se kinyújtani nem tudtam fájdalom nélkül. De megérte!

Persze még mindig az E-Fit a szívem csücske!

Adri és Dóri, az E-Fit stúdió trénerei továbbra sem kímélték kisebbedő testemet, úgyhogy egyre erőteljesebb edzéssorozatokkal leptek meg. Nem volt hiány nyögésekből és szuszogásokból sem.

Ha már gyakorlom a pilates oktatást, Dóri letesztelt, hogy a klasszikus pilates lebegő ülés hogy megy izomstimuláció közben. (Csak ezért nem vigyorgok a képen, mert nagyon koncentráltam. Huh, nem egyszerű az tény!)

A TRX, a súlyzók, és a nagylaszti továbbra is hű társaim az edzéseken. A pilates karika is előkerült, amivel a belső combokat dolgoztattuk meg. A gyakorlatot el is loptam, és már alkalmaztam – bár én kislabdával – az óráimon.

Adri is kezelésbe vett. Az egyik edzésen széles mosollyal az arcán megkérdezte, hogy nincs-e kedvem felpattanni az ellipszis trénerre. Azt remélve, hogy “ó, hát akkor ez egy lazább edzés lesz”, vigyorogva válaszoltam, hogy állok elébe. “Akkor ma cardiozol, egy 30 perces intervall edzésprogramot fogsz megcsinálni.” – mondta Adri. Ekkor még nem tudtam, mire vállalkoztam.

A vigyorom pár perc után átváltozott a „kétségbeesetten küzdök az életemért” arckifejezésre. Természetesen haladóbb programot kaptam, amit valóban rám szabtak, bár én papírkutyának éreztem magam egy-egy pillanatban. Muszáj lesz még fejlesztenem a kitartásom, az erőnlétem, és a kondim. De végigcsináltam!!! És ami fantasztikus, hogy újjászülettem az edzés után. Kicsit fáradtan érkeztem aznap a stúdióba, a gyomrom is vacakolt (hiszen időközben elérkeztem a diétám negyedik szakaszához, amiben újabb ételekkel ismerkedem; erről itt olvashatsz bővebben), de az edzés után frenetikusan éreztem magam. Nagyon-nagyon jól esett, feltétlenül próbáljátok ki! Ne feledjétek, december 31-ig ingyenesen meg is tehetitek, ha regisztráltok itt.

A diétám negyedik szakasza felkészít az egészséges étkezésre

A napi étkezésemet tekintve már csak egy Protissimo port fogyasztok a negyedik szakaszban, ezt uzsonnára teszem. Ez a szakasz erőteljesen felkészít arra, hogy gond nélkül visszatérhessek a hagyományos, de már új életmódbeli, egészséges táplálkozáshoz. Reggelire ehetek most már tojásrántottát, és igen, végre a sárgájával együtt! Vagy épp finom zabkását természetesen steviával és gyümölcsökkel. Barna rizs és narancs is szerepelt már az étrendemben, és a mozzarellán kívül néhány szelet light sajtot is ettem.

Mindjárt itt az év vége, Ti hogy vagytok mostanában?

Annyi minden történt velem az elmúlt hetekben, hogy kell egy kis idő, mire feldolgozom, mind lélekben, mind blogolásban, mind mindenhogy. Ti is adjatok magatoknak egy kis időt. Tudom, azt mondod, nincs. De akkor is keress önmagadra szánt, valódi, minőségi időt. Más nem adhatja meg ezt, csak Te magadnak! Minőségi idő alatt értem, amikor leülsz egyedül, akár egy füzettel, laptoppal, akármivel, és feltérképezed önmagad, leírod a vágyaid, az életed, a motivációid, és igen, azokat a dolgokat is, amiktől már szívesen búcsúznál. Néha eljön az ideje a számvetésnek az életünkben, hogy jobban mehessenek a dolgok. Szánj magadra időt és energiát. Én hiszek benne, hogy ez sokszorosan megtérül.

Ti is mindig rohantok? STOP! Állj meg egy kicsit! Nézd meg, hol vagy most, honnan indultál, és merre tartasz. Hát nem fantasztikus?!? Az én esetemben mindenképp.

Sosem késő elkezdeni változni, változtatni. Nekem is voltak és vannak nehéz pillanataim. Hű, de még mennyi… Minden elismerésem a családomnak, hogy kitartanak mellettem, hiszen a hisztis énemet csak a legközelebbi családtagjaimnak mertem eddig megmutatni. A hisztik ellenére tudom, hogy most nagy dolgot teszek végre önmagamért. Persze segítséggel, de én voltam, aki végrehajtotta. És ha segítséggel ment, akkor most már egyedül is menni fog. Ebben bízom, és maradok továbbra is hű önmagamhoz, még ha néha nem is tudom, ki vagyok valójában, és mit is kéne tennem itt ebben a nagy világban.

Még nem búcsúzkodom, hamarosan itt az utolsó mérésem! Izgultok? Én is! 🙂 Kíváncsi vagyok, hogy ez a sok-sok befektetett energia, idő, és pénz milyen változásokat eredményezett. És abban is biztos vagyok, hogy ezzel nincs vége. Hiszen minden vég egyben valami újnak a kezdete.

∞ Rita ∞

  • Az E-Fit stúdió szakemberei izzasztják meg Ritát minden héten.
  • Edzés közben Rita az Absolute live sportitalokat fogyasztja. Ha pedig napközben megszomjazna, a Power fruit steviával ízesített italait kortyolgatja.
  • A Helia-D biztosítja bőre számára a megfelelő ápolást, együtt veszik fel a harcot a narancsbőr ellen. A kozmetikum gondoskodik róla, hogy bőre megőrizze rugalmasságát a súlyvesztés után is.
  • A Protissimo biztosítja számára a kiegyensúlyozott étrendet, ketogén fehérjediéta keretei közt.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást