Éhezés nélküli fogyás? Az alábbi 7 dologra kell odafigyelned

Éhezés nélküli fogyás? Az alábbi 7 dologra kell odafigyelned

Címlap / Stílus / Éhezés nélküli fogyás? Az alábbi 7 dologra kell odafigyelned

Diéta vs Egészséges diéta

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy igyekeznek minél kevesebbet enni a diétázás alatt, aminek aztán az az eredménye, hogy folyamatosan éhesnek érzik magukat, és előbb-utóbb nasizni kezdenek. De mi lenne, ha nem egy kevéske zöldséget ennél ebédre, hanem megadnád a testednek azt, amire tényleg szüksége van?

A szakértő szerint nyugodtan egyél több zöldséget, fehérjét, erjesztett ételeket, és jó zsírokat. Ettől nem hízni fogsz, hanem megadod a testednek a szükséges ásványi anyagokat és energiát, amelyek segítenek formálni az alakodat is.

Főzőcskézz otthon!

Sokszor beleesel abba a hibába, hogy fagyasztott ételeket eszel otthon vacsorára, vagy a munkahelyeden kiszaladsz gyorsan az egyik streetfood kocsihoz egy wrapért? Mostantól egy ideig semmiképp se csináld ezt!

Amanda szerint a legjobb megoldás mindig az, ha bevásárolsz, és otthon, saját magadnak készíted el a másnapi ebédedet. Egyrészt ez hosszú távon sokkal olcsóbb, ráadásul egészségesebb is, amennyiben igyekszel minél több zöldséget, fehérjét enni.

Arról nem is beszélve, hogy kevesebb kalória.

A megfelelő joghurtok

A joghurtok között is meg kell találnod azt, amelyik jó a testednek. Bármennyire is szereted az ízesített, gyümölcsös termékeket, mostantól érdemes átváltanod például egy cukormentes görög joghurtra. Előbbi sokszor 28 gramm cukrot is tartalmaz, míg utóbbi nagyjából 9 grammot, ami sokat számít az alakod formálásában.

És nem kell attól félned, hogy nem lesz klassz íze, hiszen ha beleteszel néhány kisebb gyümölcsszeletet, máris megvan az ízesített joghurtod.

Chips vagy popcorn

Az örök kérdés, amikor leülsz filmet nézni: vajon mi legyen a nasi? A chips vagy a popcorn a jobb választás az alakod szempontjából?

Nos, ha feltétlenül ezek közül akarsz választani, akkor mostantól mindig inkább a popcornra szavazz, ez ugyanis 93 kalóriát tartalmaz, szemben egy marék chipsszel, ami 50 kalóriát tartalmaz ugyan, de ebből 9 gramm zsír, 16 gramm pedig szénhidrát, és egyébként is a feldolgozott élelmiszerek közé tartozik.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást