Egészség / Életmód / Táplálkozás

Meglepően ártalmas ételek, amiket egészségesnek hittél

Meglepően ártalmas ételek, amiket egészségesnek hittél

Vásárolt zöldségpogácsa

Ha azt halljuk, hogy zöldség, rögtön azt gondoljuk, hogy egészséges ételről van szó.

Azonban a legtöbbször a fagyasztott formában megvásárolható zöldségpogácsák messze nem ebbe a kategóriába tartoznak.

Dietetikusok szerint először mindig a csomagolást kellene elolvasni, hogy megtudd, pontosan mi is van benne, hiszen meglehet, hogy a zöldségek mellett sokféle tartósítószerrel, adalékanyaggal rakják tel őket, miközben a fehérjetartalmuk meglehetősen alacsony.

Pulykaszeletek

A pulykát érdemes fogyasztani, hiszen sok fehérjét tartalmaz, és ha egy szelet teljes kiőrlésű kenyéren, paradicsommal és egyéb zöldségekkel eszed meg, szuper reggeli vagy akár vacsora is lehet.

Az egyetlen hiba a gépezetben a pulykaszeletekkel kapcsolatban az, hogy nagyon magas a nátriumtartalma.

Akadnak olyan márkák, amelyek 45 gramm nátriumot is tartalmaznak egyetlen csomagban, ami a napi bevitel egyharmada; ez nem is lenne sok, de tekintve, hogy más ételekből is bejuttatod a szervezetedbe, máris könnyen átlépheted a határt.

Ráadásul a legtöbbször ezek feldolgozott élelmiszerek, amelyek szintén nem tesznek jót a testünknek.

Energiaszeletek

Ha azt mondjuk, hogy választhatsz: csokit vagy energiaszeletet kérsz, melyiket tartanád egészségesebbnek? Valószínűleg az utóbbit, pedig az csak mítosz, hogy ez sokkal jobb a szervezetünknek.

A legtöbb márka esetében azt tapasztalhatod, hogy 10-20 gramm kalóriát tartalmaznak, némi fehérjével és rosttal, plusz rengeteg cukorral. Utóbbi az igazán nagy probléma.

Ezért ha legközelebb müzlit, energiaszeletet vásárolsz, nézd meg, hogy mennyire magas a cukortartalma, és válaszd azt, amelyiknek a legalacsonyabb!

További három hétköznapi étel a következő oldalon. Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást