Könnyű vacsora
Évekkel ezelőtt, amikor még nem növényi étrendet követtem, akkor is nagyon bevált a fogyást tekintve a könnyű vacsora. Ez manapság annyit tesz nálam, hogy valamilyen bőséges salátát készítek, akár párolt és nyers zöldségeket párosítok a változatosság jegyében. Ehhez szoktam hozzátenni valamennyi fehérjét, pl. főtt hüvelyest, vagy tofut. Emellett nagyon figyelek, hogy ne tegyek extra zsírt a salátához, vagy legalább ne extra sokat.
Ezen a téren korábban azt rontottam el, hogy úgy gondoltam, egy kis olaj, vagy egy adag sajt nem lényeges, de tévedtem: nagyon sokat számít. Egy evőkanál olaj már eleve több mint 100 kalória és ennyit gond nélkül rálocsolunk egy kiadós salátára. A zsírban oldódó vitaminok miatt kevés len- vagy kendermagot szoktam szórni a salátához, aztán egy kevésbé kalóriadús öntettel teszem változatossá. Ilyen lehet a balzsamecet, vagy egy kis mustár citromlével kikeverve. Biztos számít az is, hogy nincs komolyabb túlsúlyom, de már egy-két könnyű vacsora után is érezhetően laposabb a hasam.
Ezen a téren korábban azt rontottam el, hogy úgy gondoltam, egy kis olaj, vagy egy adag sajt nem lényeges, de tévedtem: nagyon sokat számít. Egy evőkanál olaj már eleve több mint 100 kalória és ennyit gond nélkül rálocsolunk egy kiadós salátára. A zsírban oldódó vitaminok miatt kevés len- vagy kendermagot szoktam szórni a salátához, aztán egy kevésbé kalóriadús öntettel teszem változatossá. Ilyen lehet a balzsamecet, vagy egy kis mustár citromlével kikeverve. Biztos számít az is, hogy nincs komolyabb túlsúlyom, de már egy-két könnyű vacsora után is érezhetően laposabb a hasam.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!