Sertés szűzpecsenye parmezánnal

bien.hu
Írta: ,
Sertés szűzpecsenye parmezánnal
Gyors és finom húsétel, a sertés legjavából!

Hozzávalók (4 személyre)

- 80 dkg sertés szűzpecsenye
- 2 tojás fehérje
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg reszelt parmezán
- durva só
- 3 evőkanál teljes kiörlésű liszt
- 2 evőkanál olíva olaj
- citrom díszítéshez
- petrezselyem díszítéshez

Elkészítése

1. Szeleteld fel a sertéskarajt kb. 12 részre, majd kloffold ki a szeleteket.

2. Verd fel a tojás fehérjét és 1 evőkanál vizet, ebbe kell majd mártani a hússzeleteket. Egy másik tálba keverd össze a zsemlemorzsát és parmezánt, majd tedd félre.

3. Sózd be a húst, majd forgatsd lisztbe, tojásfehérjébe, végül a zsemlemorzsás keverékbe.

4. Egy serpenyőben hevíts fel 1 evőkanál olajat, majd fektetsd bele a szeleteket. Süsd amíg aranybarna nem lesz mindkét fele. Ez kb. 1 perc oldalanként. Tálaljuk citrommal és petrezselyemmel díszítve.

Jó étvágyat kívánunk!
 

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv