Stílus / Divat

A világ 15 leghíresebb esküvői ruhája: divattörténelmet írtak

Grace Kelly

Az MGM jelmeztervezője, Helen Rose találta ki a ruhát, amire a mai napig a legtöbben gondolunk, ha AZ esküvői ruháról van szó. 1956-ban Grace Kelly ebben a magas nyakú, selyem és taft ruhában fogadott örök hűséget a monacói hercegnek. Azóta számos híresség, köztük Katalin hercegnő is állt már oltár elé olyan menyasszonyi ruhában, amit ez a fazon ihletett.

 

Audrey Hepburn

A bűbájos színésznő a Mókás arc (Funny Face) című filmben egy Givenchy menyasszonyi ruhát viselt, aminek szintén helye lehetne a listánkon, helyette azonban Hepburn saját, 1954-es esküvőjén viselt ruháját választottuk. A Pierre Balmain által tervezett tearuha a fehér rózsabimbós fejdísszel maga a vintage elegancia.

 

Diana hercegnő

Az elefántcsontszínű, selyemből, taftból és antik csipkéből készült ruhához csaknem négy méteres uszály és 140 méter (!!) fátyol tartozott. Az uralkodói család mindent megtett, hogy az esküvő előtt senki ne tudhasson meg egyetlen részletet sem a David és Elizabeth Emanuel által tervezett ruháról. Egyesek szerint ez volt minden idők legszigorúbban őrzött divattitka.

 

Olvastad már?  5 jel az esküvőn, amiből tudni lehet, hogy nem lesz tartós a házasság - az esküvői fotósok szerint

Kristen McMenamy

A szupermodell közeli kapcsolatot ápolt a divatmágus Karl Lagerfelddel, olyannyira, hogy ő maga vezette oltár elé, amikor 1997-ben feleségül ment az angol fotóshoz, Miles Aldridge-hoz. Kristen természetesen egy Lagerfeld által tervezett ruhát viselt. A félvállas, görög istennők öltözetét idéző fazon pedig talán még ma is érezteti a hatását az esküvői ruha-divatban.

 

Gwen Stefani

Egy rock’n’roll esküvőre méltó ruha kell. Amikor Gwen Stefani 2002-ben feleségül ment Gavin Rossdale-hez, az arának a Christian Dior tervezője, John Galliano készített egy hófehérből pinkbe hajló, igazán drámai ruhát.

 

Stephanie Seymour (November Rain)

A valóságban soha senki nem ment férjhez ebben a ruhában, az amerikai modell csak a Guns N’ Roses November Rain című számához készült klipben viselte azt. Az elöl rövid, hátul hosszú menyasszonyi ruha azóta a rock menyasszonyok első számú kedvence lett.

 

Kate Moss

Kate Moss 2011-es esküvőjére ugyanaz a John Galliano tervezte az 1920-as évek inspirálta esküvői ruhát, aki Gwen Stefani pink szoknyáját is megálmodta. A tervező Zelda Fritzgeraldtól vett ihletet a vintage csodához. Ez aztán beindította a máig tartó vintage-csipke-sellőfazon őrületet az esküvői ruhák frontján.

Olvastad már?  A 4 legbosszantóbb dolog, amivel az ifjú pár találkozik az esküvőjén – Pedig meg lehetne előzni!

 

Még 8 csodaszép menyasszonyi ruha a következő oldalon! Folytasd a cikket ide kattintva >>

Oldalak: 1 2