Milyen tusvonal illik a szemformádhoz? Nem mindegy, hogyan húzod meg!

Milyen tusvonal illik a szemformádhoz? Nem mindegy, hogyan húzod meg!

Címlap / Stílus / Arc / Milyen tusvonal illik a szemformádhoz? Nem mindegy, hogyan húzod meg!

A tökéletes tusvonal teljessé tehet egy sminket, de el ugyanilyen könnyen el is ronthatja, ha nem úgy készíted, ahogy az a szemformádhoz a legelőnyösebb lenne. A cicás vonalnak sokkal több variációja létezik, mint gondolnád, hiszen nem mindenkinek áll jól a szem közepétől kezdődő vonal, ahogy az alul is kihúzott tus sem.

Az első lépés tehát az, hogy meghatározd, neked milyen a szemformád, ezt követően tudod kiválasztani azt a terméket is, ami számodra a legjobb.

Rejtett szemhéj

Ha a szemhéjad nem látható, amikor nyitva vannak a szemeid, akkor neked is mélyen ülnek. A legtöbben stresszelnek, amikor a szemsminkre kerül a sor, hiszen attól félnek, hogy nem fog látszódni. Egy jól irányzott tusvonallal viszont könnyen ki lehet küszöbölni ezt a problémát. Mindössze annyi a dolgod, hogy a szemhéjad külső részénél lévő ívet pont oda rajzolod, ahol a szemhéjad kezdődik.

Érdemes kívülről befelé haladnod a vonal elkészítésénél.

A legjobb termék számodra pedig egy vékony ecsettel vagy applikátorral rendelkező tus, amivel precíz lesz a végeredmény.

 

Kis szemekre

A közel ülő, kicsi szemeket optikailag távolíthatod és megnagyobbíthatod, ha nem csak fent húzol tusvonalat, hanem lent is. Húzd ki a felső szempillasorod tövét, aztán vékonyítsd a vonalat, amikor a szemed külső részéhez érsz. Ugyanezt ismételd meg az alsó szempillasorodon is, azonban ezt a vonalat csak a szemhéjad közepétől kezdd húzni. Ettől a lépéstől optikailag eltávolodnak a szemeid.

A lényeg, hogy ne érjenek össze a vonalak, hanem legyen köztük egy kevés hely.

Ha nem sikerült megcsinálni, egyszerűen tegyél egy kis korrektort a két vonal közé. A legjobb termék számodra is a vékony ecsettel rendelkező tus lehet, de azzal sincs baj, ha porral készíted el a vonalakat, ám ebben az esetben is érdemes átmenni rajtuk tussal.

 

Lefelé álló szemek esetében

Ha a szemeid külső sarka az arccsontod felé hajlik, akkor neked is lefelé áll a szemed.

Ilyenkor belülről kifelé készítsd el a tusvonalat, a külső ívet pedig húzd fel a szemöldököd alsó sarka felé. Így kiegyenlítheted a szemeidet.

Nyugodtan válassz olyan árnyalatot, ami illik a szemszínedhez, nem feltétlenül kell a feketéhez ragaszkodnod.

Érdemes szemceruzát használnod, mert ezzel egy fokkal lágyabb lesz majd a végeredmény.

 

Nagy szemeknél

Akkor kerek formájú a szemed, ha az íriszed alul és felül is teljesen látszódik.

Ebben az esetben egy vékony, ferde ecset segítségével húzd meg a tusvonal külső részét, felülről lefelé haladva.

Egészen a pupillád vonaláig húzd a csíkot, viszont tovább ne haladj.

Mivel nem teljes a tusvonal, így bátran használhatsz élénk színeket, például királykéket vagy lilát is, hiszen így nem lesz túlságosan kirívó a végeredmény. Természetesen a feketével sincs probléma a te esetedben.

 

Mandula alakú szemek

Ha ovális szemeid vannak és a külső és belső sarkaik elég szűkek, akkor mandula alakú a szemed.

Ebben az esetben használd ki a szemhéjadat, vagyis húzd végig a vonalat a belső szemzugtól egészen a szempillákon át, addig, amíg a felső szemhéjad sarkát el nem éred.

Érdemes krémes állagú tust használnod egy ferde ecsettel, és nyugodtan kísérletezhetsz a színekkel is: a metálfényű árnyalatok például szuperek lehetnek!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást