Csirkemell sárgarépás bundában

Írta: ,

Finom kis bundát kapott ez a hús. Reszelt sárgarépából kapott csinos melengető öltözéket.  Nem mellesleg csoda finom lett ez a csirkemell sárgarépás bundában.

A béta-karotinban gazdag sárgarépa remek immunerősítő.

Tudtad, hogy a sárgarépa a zöldségfélék többségével ellentétben főzve táplálóbb, mint nyersen? Szervezetünk a nyers sárgarépa béta-karotin tartalmának mindössze ¼-ét képes hasznosítani. Főzve ez az arány több, mint duplájára nő.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • bors
  • 20 dkg reszelt sárgarépa
  • 10 dkg reszelt burgonya
  • csipet ételízesítő
  • 1 közepes tojás
  • 3-4 evőkanál liszt
  • tej szükség szerint
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, lisztbe hempergetjük.

Nagy lyukú reszelőn lereszeljük a burgonyát és a sárgarépát. Hozzáadjuk a tojást és a maradék lisztet, valamint az ételízesítőt. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy megfelelő minőségű lapcsánka masszát kapjunk.

A csirkemell szeletekre rányomkodjuk ezt a bundát, és bevonatos serpenyőben kevés olajon megsütjük a húsok mindkét oldalát.

Salátával kínáljuk a sárgarépa bundás csirkemellet.