Virág farmok és arborétumok Magyarországon, amiket egyszer látnod kell!

Virág farmok és arborétumok Magyarországon, amiket egyszer látnod kell!

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Virág farmok és arborétumok Magyarországon, amiket egyszer látnod kell!

A jó idő beálltára egyelőre nincs sok esély, legalábbis nem tartósan, így más módszert találtam ki arra, hogy becsempésszem a tavaszt az életembe. Már most tervezni kezdtem, hogy idén milyen virág farmokat és arborétumokat szeretnék meglátogatni, ahol csodás növényekkel és mesés tájakkal ismerkedhetek meg. Egyes helyeken még „Szedd magad” akcióval is várják majd az érdeklődőket, szóval, ha ti is szeretnétek egy kis tavaszt csempészni a mindennapokba – pár hét múlva pedig az otthonotokba is –, jól figyeljetek!

Alcsúti Arborétum – februártól

A tavasz első hírnökei a hóvirágok, amik szerencsére már februártól virágzásnak indulnak. Önmagukban is gyönyörűek ez a hófehér csodák, amik tényleg a megújulást jelképezik, azt, hogy tiszta lappal indulhatunk újra! És most képzeljük el ezeket a mesés virágokat végeláthatatlan mennyiségben.

Az Alcsúti Arborétumban februártól megkezdődik a hóvirág „ünnepe”, és az oda látogatók gyönyörködhetnek ebben a csodás eseményben, ameddig a szem ellát!

Ha mindez önmagában nem lenne elegendő indok, hogy Alcsútdoboz felé vegyük az irányt, érdemes megtekinteni az Arborétumról készült képeket, ugyanis a táj is lélegzetelállítóan gyönyörű, tele mesés növényekkel és épületekkel, amik az év nagy részében várják a természet szerelmeseit.

Magyar Provence – márciustól érdemes ellátogatni

Magyarország abban a szerencsés helyzetben van, hogy rengeteg gyönyörű növénynek nyújt ideális környezetet, nem véletlen, hogy levendula és nárcisz farmból is megannyi található kis hazánkban. Egyet azonban mindenképpen kiemelnék, ahol ez a két virág egyszerre található meg, és ahol Szedd magad” kezdeményezés is van, ez pedig a Magyar Provence.

Levendula és nárcisz ezrei várják az érdeklődőket, akár csak egy nagy sétát szeretnénk tenni a gyönyörű birtokon, akár hatalmas csokorral szeretnénk hazaindulni. A két növény virágzásának ideje kicsit eltér egymástól, hiszen a nárcisz már kora tavasztól virágzásnak indul, míg a levendula kora nyári növény, így, ha a két virágot egyszerre szeretnénk elkapni, a májusi-júniusi időszakot érdemes megcélozni.

Jeli Varázskert – májusban

Mindig is vágytál egy helyre, ami elvarázsolt, telis-tele mesés növényekkel, lélegzetelállító tájakkal és szebbnél-szebb állatvilággal? Van egy jó hírem! Itt található Szombathelyen, tehát nem kell érte a világ másik végébe menni. A hatalmas tájon megannyi kiránduló ösvény található, melyek csodás havasszépe virágoknak, óriási mamutfenyőknek és más, elképesztő és gyönyörű növényeknek adnak otthont.

A Jeli Varázskertben található számot pihenő hely és játszótér is, így kiváló családi program lehet egész tavasszal és nyáron! Ha mindez nem lenne elegendő, a kert környezetében megannyi termálfürdő és szálláshely található, így akár hosszabb, több napos kikapcsolódást is szervezhetünk.

Akik valóban imádják a virágokat, a természetet, a növény- és állatvilágot, azoknak kötelező jelleggel ajánlom a Jeli Varázskertet, legalább egy alkalommal életük során.

Szőregi Rózsaünnep – júniusban

Ez ugyan nem egy konkrét hely, hanem egy komplett fesztivál, ami csak pár napig látogatható minden évben, azonban mindenképpen érdemes felírni a bakancslistára. Ha láttatok már színes, vidám és gyönyörű ünnepséget, akkor ez még annál is lélegzetelállítóbb.

Tucatnyi rózsafélével van feldíszítve minden, rózsaszirom szőnyeggel borítottak az utcák, vidám és érdekes felvonulások vannak, és természetesen számtalan látogatható rózsafarm várja az érdeklődőket, ahol sok esetben „Szedd magad” kezdeményezés is található.

Sokan úgy tartják, hogy a rózsa a virágok királya – vagy királynője –, ami nem véletlen, hiszen tényleg káprázatos növény, aminek rengeteg típusa ismert, amik különböző színekben és formákban pompáznak.

Valóban kihagyhatatlan esemény.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást