A NAGY pizzateszt: kóstoltunk és pontoztunk (X)

Zabolai Margit
Írta: ,

A jó pizza titka a finom tészta, gazdag feltét, meg persze az, hogy az embernek már a látványára is összefut a nyál a szájában. De vajon mit tudnak az interneten, véletlenszerűen megrendelt és házhoz érkező pizzák? Kipróbáltuk!

Hát igen, nehéz feladatra adtuk a fejünket a szerkesztőségben. Hogy ne csak a női ízlés uralkodjon, hívtunk néhány hímneműt is, hogy segítsen a falatozásban és a véleményezésben. Találomra rendeltünk hát 5 pizzát 5 különböző helyről a NetPincérről.

Pizza Nero: Magyaros pizza

Paradicsomszósz, dupla kolbász, dupla bacon, paradicsom, paprika, lila hagyma, mozzarella sajt került a pizzánkra, ami forrón és pontosan érkezett. Látványra tetszetős volt, és kóstoláskor sem okozott csalódást, a kedvence viszont senkinek nem lett.

„Jó kis pizza ez, azt hozza, amit ígér, amit az ember egy magyaros pizzától vár. Csak mintha nem lenne olyan izgalmas, mint a mellette levő. Így, hogy más is van, a következő szeletet inkább abból veszem, de ha csak ez lenne, szívesen tolnám be egyik szeletet a másik után sorozatnézés közben” – összegezte az egyik tesztelő.

Mivel a teszt mezőnyéből nem emelkedett ki, de semmiben nem is maradt alul, 10/7-et adtunk a pizzának.

Pizza Mester: Bárdi speciál

Pizzaszósz, sonka, gomba, csibefalatok, olajbogyó, lila hagyma, paradicsomkarikák és sajt. A Pizza Mester pizzája már látványra is mindenkinek bejött a szépen megemelkedett, levegős tésztával, bár alakult ki egy kisebb nézeteltérés arról, hogy ilyennek kell-e lennie a pizzatésztának.

„A feltét hibátlan, de ez a tészta nem pizzatészta, köze sincs az olaszhoz!” – vélekedett egy férfi vendégünk. A csapat női tagjai azonban egyértelműen ezt a pizzát jelölték meg kedvencüknek: „Nem a klasszikus pizzatészta, de itthon szerintem még többen is szeretik ezt a vastagabb változatot, és tényleg nagyon friss, nem folytós, levegős, a feltéttel együtt pedig pont jó, nem zsíros, nem is száraz, eteti magát.”

Bár a tészta megosztó volt, azt még a vékony tészta pártiak is elismerték, hogy rossznak azért semmiképpen nem neveznék, a feltét és a külcsín pedig egyenesen pazar volt, 10/9-et adtunk ennek a korongnak.

Dr. Pizza XIV.: Best of Pizza

Bacon, csirkemell és szeletelt zöldségek gazdagították a Dr. Pizza legjavát összesítő tésztát, ami látványra szerintünk nagyon ott volt a szeren, és a pizzaszósz is mindenkinek bejött.

Tésztaügyileg a rendelt pizzák közül talán ez állt a legközelebb a klasszikus, olaszos alaphoz, az egyetlen, ami miatt kicsit csalódottak voltunk, hogy a zöldségek láthatóan mirelitből kerültek rá, ami például a répa esetében egyáltalán nem tűnik indokoltnak.

Az összhatással azonban így is elégedettek voltunk, 10/8-at adtunk a Dr. Pizza válogatásának.

1st Buffet and More: Bolognai pizza

Egy klasszikus, amivel nem lehet mellényúlni – gondoltuk. A felhozatalból azonban végül ezt a pizzát találtuk a leggyengébbnek. „Ezen löncshús van!” – háborodott fel egyikünk az első falat után, bár végül abban maradtunk, hogy a tészta legalább jól sikerült.

Bár senkinek nem lett ez a pizza a favoritja, kialakult egy kisebb vita arról, hogy a bolognai szósznak paradicsomosnak és darált húsosnak kell lennie, vagy az a jó, ha a menza-ízt idézi fel.

Egy másik kóstolónak ez jutott eszébe, és neki kifejezetten tetszett ez a vonal. Elvégre van napközis piskóta, meg napközis tea, miért ne lehetne napközis pizza is? A sajt viszont egyikünk ízlését sem nyerte el különösebben, így végül 10/6 pontot adtunk erre a pizzára.

Pizza Alba: Chef ajánlata

A sajtkrémes alapra bolognai ragu került, amit csirkemáj, sonka, főtt tojás, erős paprika, füstölt sajt és sajt gazdagított. Elég erős felhozatal, nem is csoda, hogy a fiúknak rögtön ez lett a kedvence.

„Ez eddig a legjobb, ez teljesen hibátlan!” – lelkendezett az első kóstoló. A tészta kicsit vastagabb, de nem túl vastag volt, a feltétnek pedig kellett is ennyi, mert tényleg emberesen meg volt pakolva a pizzánk. Az egyetlen kritika, de ez is inkább személyes ízlés kérdése volt, hogy kár a bolognai ragut tovább nehezíteni májjal.

Összességében azonban így is ez volt az a pizza, amit a legtöbben újrarendelnénk, 10/9-et adtunk neki.