Edzés és evés – nem csak ezek befolyásolják, mennyit mutat a mérleg nyelve

Edzés és evés – nem csak ezek befolyásolják, mennyit mutat a mérleg nyelve

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Edzés és evés – nem csak ezek befolyásolják, mennyit mutat a mérleg nyelve

Heti négyszer-ötször edzel keményen, figyelsz az evésre, nem nassolsz, és mégsem fogysz vagy formásodsz? Van egy rossz hírem: nemcsak ezeken múlik az, hogy mennyit mutat a mérleg nyelve – sajnos több mindenen is elbukhatod az álomalakot. Az alábbi tényezőkre például érdemes figyelni, ha nem szeretnéd szabotálni a kockás hasat és a feszes popsit!

A hozzáállásod

Bármennyire furcsán is hangzik, a tested hallgat az agyadra: ha minden idegszáladdal gyűlölöd az egészséges étkezést és a mozgást, akkor nem fog olyan jól reagálni rájuk, mint kellene.

Találd meg a megfelelő mozgásformát számodra, és egyél úgy, hogy az fenntartható legyen hosszú távon is – meglátod, így a szervezeted sem fog többé sztrájkolni!

 

Az, amire koncentrálsz

Nem lehet csakis a fogyás a célod, mert hamar elveszíted a lelkesedésedet, és onnan már nagyon könnyű megcsúszni.

Gondolj inkább arra, hogy az egészségedért teszed az egészet, és hosszú távú befektetésként eszel tudatosan és mozogsz ennyit: így tovább és egészségesebben fogsz élni, mintha össze-vissza ennél, és fel sem állnál a kanapéról.

 

A stressz

A stressz borzasztóan le tudja terhelni a szervezetedet, és nincs az a test, ami elkezdene zsírt engedni, ha „teljes idegállapotban” van.

Az idegesség hatására ugyanis a szervezeted inkább tartja az úszógumit, mert úgy érzi, hogy raktároznia kell az ínséges időkre.

Ha tényleg fogyni és/vagy formálódni akarsz, minél több stresszfaktort iktass ki az életedből, mert ezek simán szabotálhatják a céljaidat.

 

A hormonjaid

Bármilyen rosszul hangzik, a hormonjaid ingadozása is lehet az oka annak, hogy nem fejlődsz megfelelően.

Vannak olyan hormonproblémák, amelyek nagyon nehézzé teszik, hogy hagyományos módon lefogyjon az ember: ilyen például a PCOS is, amihez speciális étrend kell, ha szeretnél szálkásodni.

Nem lehetetlen a hormonális imbalansz mellett is fogyni és formálódni, csak kifejezetten erre a kondícióra megfelelő étrend és mozgásterv kell hozzá.

 

A túledzés

Igen, van olyan, hogy túltolod a dolgot: ha heti hétszer jársz le a terembe, és alig fogyasztasz kalóriát, a szervezeted megbosszulja, méghozzá úgy, hogy pániküzemmódba áll, és minden bevitt kalóriát úgy kezel, mintha az lenne az utolsó nagyon hosszú ideig.

Ilyenkor biztosan nem tudsz zsírból fogyni, mert a szervezeted érzi az intenzív, hirtelen terhelést, és azt hiszi, hogy baj van.

Figyelj arra is, hogy ne edz túl sokat, mert a jóból is bőven megárt a sok!

 

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!