Csokoládés tekercs

Csokoládés tekercs

Címlap / Életmód / Receptek / Csokoládés tekercs

Az egyik legfinomabb kelt tésztás tekercs, csokoládés töltelékkel.

Hozzávalók a tésztához:

– 625g liszt
– 3 evőkanál tejpor
– 370 ml meleg víz
– másfél evőkanál instant élesztő
– 100g cukor
– csipetnyi só
– 2 evőkanál margarin
– 1 tojás

Hozzávalók a töltelékhez:

– 1 evőkanál kakaópor
– 250g tejpor
– 1 kiskanál vaníliarúd belseje
– 200g barna cukor
– 170g vaj
– 1 tojás

Elkészítése:

1. Keverjük össze az élesztőt, meleg vizet és cukor felét egy csészében, majd hagyjuk felfutni.

2. Egy nagy tálba tegyük bele a lisztet, tejport, cukrot, sót és margarint.

3. Öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt és adjuk hozzá a tojást is. Gyúrjuk sima tésztává, ha szükséges csorgassunk hozzá még meleg vizet, vagy adjunk hozzá élesztőt.

4. Fedjük le egy konyhai kendővel, és hagyjuk kelni egy órán át. Gyúrjuk a tésztát 10 percig, kevés liszttel megszórva, hogy ne ragadjon. Fedjük le újra és hagyjuk még kelni fél órát, vagy amíg a tészta puha tapintású nem lesz.

5. A csokoládés töltelékhez minden hozzávalót keverjünk össze.

6. Vágjunk a tésztából teniszlabda nagyságú részeket, és nyújtsuk kígyóra, 1cm vastagságban. Kenjük végig hosszában a csokoládétöltelékkel, majd tekerjük csiga formára. Hagyjuk kelni így is egy órát, megkenhetjük egy kis felvert tojással, megszórhatjuk szezámmaggal majd előmelegített sütőben (250 C) süssük aranybarnára (kb. 15 perc).

Jó étvágyat kívánunk!

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!