Clean Eating recept: Mennyei mandulás-túrós banánpalacsinta, liszt nélkül

Clean Eating recept: Mennyei mandulás-túrós banánpalacsinta, liszt nélkül

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Clean Eating recept: Mennyei mandulás-túrós banánpalacsinta, liszt nélkül

Ez a palacsinta egy újabb bizonyíték arra, hogy a tiszta étkezés nem egyhangú, és messzemenőkig nem csupán lemondásról szól.

Fogyaszd egészséggel!

Nálam a vasárnap reggeli étkezés mindig a kényeztetésé. Idő is van, csönd is van, nem sietünk sehová, lehet alkotni! Ilyenkor eszembe jutnak a sajnálkozó tekintetek és megjegyzések az életmódommal kapcsolatban.

„Én nem tudnék mindenről lemondani.” „Én nem tudnám mindig ugyanazokat enni.” „Nem hiszem el, hogy nem hiányzik…hogy nem unod…” 

Én pedig csak mosolygok, és közben sütöm a kis palacsintáimat. És nem, nem cserélném le semmi pénzért kakaós csigára, vagy szalámis szendvicsre.

Hozzávalók 6  palacsintához:

  • 1 banán
  • 2 tojás
  • kókuszzsír a sütéshez

Tényleg ennyi! 🙂

Feltétek:

  • 100 g Totu krém vagy zsírszegény túró
  • 3 evőkanál zsírszegény natúr joghurt
  • eritrit ízlés szerint (vagy bármilyen cukorhelyettesítő)
  • citrom és citromhéj
  • 1 marék fagyasztott erdei gyümölcs (áfonya, szeder, málna)
  • 1 marék apróra darált mandula

A banánt a tojásokkal turmixgépben keverd habosra. Közben egy kerámiabevonatos (vagy valamilyen tapadásmentes) serpenyőben hevíts kókuszzsírt. Majd jöhet a sütés!

Egyetlen trükkje van a banánpalacsintának, és az ez a fázis. 2-3 evőkanálnyi adagot süss csak egyszerre, különben nem fogod tudni megfordítani, és fontos, hogy lassan süsd, mert hamar odakap. Ne ijedj meg, sötétre fog sülni, de ez nem baj. A fenti adagból 6 palacsinta lesz, ha betartod a két evőkanálnyi sütési adagokat.

Miközben a palacsinták sülnek, készülhet a túrókrém. A túrót a joghurttal, ízlés szerint édesítővel, citrommal és citromhéjjal keverd alaposan össze. Lehetőleg ne folyjon, lehessen kenni. Azt érdemes tudni, hogy a palacsinta maga elég édes, szóval a tölteléknek nem kell annak lennie.

Végül rétegezd őket a következők szerint: palacsinta, túró, palacsinta… a tetejére pedig jön a kiolvasztott gyümölcs és a darált mandula.

Természetesen mindenmentes lekvárral, proteines csokikrémmel, gyümölcsös-mézes joghurttal, vagy bármi hasonlóval nyakon öntheted!

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!